НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Как се отрази ноември на фючърсния пазар?

декември 7, 2022 20:05 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Как се отрази ноември на фючърсния пазар?

Ако сте имали големи надежди за посоката на движение на Биткойн през тази седмица, тогава имате късмет. Според неотдавнашно предупреждение на Glassnode дори търговците, които са заложили в полза на мечките, преживяват трудни времена.

Това е така, защото страничното ценово действие на Биткойн през първата седмица на декември досега е довело до ликвидиране на шорт позициите.

Според Glassnode средният ликвидиран обем на късите позиции на Биткойн във фючърсните договори е достигнал нов 4-седмичен връх. Съобщението разкри, че тези ликвидации възлизат на малко над $51 милиона в Binance. Това означава, че доста голям брой търговци на пазара на деривати са очаквали спад на BTC.

Въпреки голямата сума, неотдавнашните ликвидации се проявиха като леко повишение на метриката за ликвидиране на шортове. Това означава, че броят на инвеститорите, изпълняващи къси позиции, също е намалял поради несигурността на пазара и ниската волатилност.

Друго предупреждение на Glassnode разкри също, че откритият интерес към безсрочните фючърсни договори за Биткойн е спаднал до 23-месечно дъно. Това потвърждава, че търсенето на BTC на пазара на деривати се е понижило значително през тази година поради ерозията на доверието на инвеститорите.

Спадът на открития интерес към безсрочните фючърсни договори за Биткойн отразява наблюдавания спад на интереса към Биткойн на борсите. Въпреки това метриката показва, че търсенето е малко по-високо, отколкото е било в най-ниската си точка през ноември.

Всички горепосочени метрики сочат към едно заключение, а именно, че търсенето на Биткойн се е понижило значително. Това важи особено за пазара на деривати. Това е знак, че инвеститорите изпитват по-голяма несигурност относно посоката на движение на BTC. Подобни обстоятелства със сигурност ще доведат до по-ниско търсене на ливъридж.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач


Флагманската криптовалута всъщност изпитва по-ниско търсене на ливъридж през последните няколко седмици. Оценката на коефициента на ливъридж на криптовалутата намалява от втората седмица на ноември насам. Последният път, когато същият показател беше толкова нисък, колкото е сегашното му положение, беше през юни.

Какво означава всичко това за Биткойн?

Изключителният спад в търсенето на деривати за Биткойн обяснява настоящата липса на волатилност. Ако сте планирали да осъществите краткосрочна търговия, то може би ще е по-добре да изчакате, докато не се появи известна сигурност.

През второто полугодие видяхме множество сценарии, при които Биткойн премина през фази на ниска волатилност и странично движение на цените. В крайна сметка волатилността се завръща и същото се очаква за Биткойн в скоро време. Щом това се случи, трябва да очакваме значителен мечи или бичи обем.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене