НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Една от най-големите майнинг компании пред фалит

октомври 28, 2022 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Една от най-големите майнинг компании пред фалит

Една от най-големите публично търгувани компании за добив на Биткойн в света - Core Scientific - е на ръба на несъстоятелността.

В подадено на 26 октомври заявление до Комисията по ценни книжа и борси (SEC) компанията заяви, че оперативните ѝ резултати и ликвидността са били сериозно засегнати от спадащите цени на Биткойн (BTC) и нарастващите разходи за електроенергия.

Също така увеличението на хашрейта драстично е влошило способността на компанията да добива BTC, бивайки допълнително  засегнато от продължаващите съдебни спорове с Celsius.

Към 26 октомври Core Scientific притежава само 24 BTC и приблизително $26.6 милиона в брой. Това е рязък спад в сравнение със септември когато компанията разполагаше с $29.5 милиона в брой и над 1,000 BTC.

В подадената декларация от компанията заявиха, че управителният ѝ съвет е взел решение да не извършва плащания, дължими в края на октомври и началото на ноември. Плащанията включват закупуване на оборудване, финансиране и два договора за безусловно плащане.

От компанията заявиха, че проучват възможни стратегии за решаване на проблемите си с неплатежоспособността. Те включват наемане на допълнителни стратегически съветници, преструктуриране на съществуващата капиталова структура и набиране на допълнителен капитал. Сделки за управление на задълженията, включително замяна на настоящия си дълг със собствен капитал са други потенциални стратегии, към които е проявен интерес. Според информацията фалитът остава възможна опция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


От майнинг компанията споделиха, че в случай на процедура по несъстоятелност или преструктуриране на капиталовата им структура, има шанс притежателите на обикновени акции в дружеството да претърпят пълна загуба на инвестициите им.

Според информацията като се вземе предвид несигурността по отношение на финансовото състояние на компанията, съществува съмнение относно способността ѝ да продължи да функционира като действащо предприятие за дълъг период от време.

От всички публично търгувани компании за добив на Биткойн, Core Scientific претърпяха най-значителен спад в цената на акциите. От началото на годината компанията e загубила над 90% от стойността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене

Биткойн: Тредйър очаква финален подем – ето какво да следите

Търговец, който правилно прогнозира неотдавнашния спад в стойността на Биткойн (BTC), обяви намерението си да навлезе отново на пазара.

февруари 7, 2023 21:00 2 мин. четене