НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Една от най-големите майнинг компании пред фалит

28.10.2022 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Една от най-големите майнинг компании пред фалит

Една от най-големите публично търгувани компании за добив на Биткойн в света - Core Scientific - е на ръба на несъстоятелността.

В подадено на 26 октомври заявление до Комисията по ценни книжа и борси (SEC) компанията заяви, че оперативните ѝ резултати и ликвидността са били сериозно засегнати от спадащите цени на Биткойн (BTC) и нарастващите разходи за електроенергия.

Също така увеличението на хашрейта драстично е влошило способността на компанията да добива BTC, бивайки допълнително  засегнато от продължаващите съдебни спорове с Celsius.

Към 26 октомври Core Scientific притежава само 24 BTC и приблизително $26.6 милиона в брой. Това е рязък спад в сравнение със септември когато компанията разполагаше с $29.5 милиона в брой и над 1,000 BTC.

В подадената декларация от компанията заявиха, че управителният ѝ съвет е взел решение да не извършва плащания, дължими в края на октомври и началото на ноември. Плащанията включват закупуване на оборудване, финансиране и два договора за безусловно плащане.

От компанията заявиха, че проучват възможни стратегии за решаване на проблемите си с неплатежоспособността. Те включват наемане на допълнителни стратегически съветници, преструктуриране на съществуващата капиталова структура и набиране на допълнителен капитал. Сделки за управление на задълженията, включително замяна на настоящия си дълг със собствен капитал са други потенциални стратегии, към които е проявен интерес. Според информацията фалитът остава възможна опция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


От майнинг компанията споделиха, че в случай на процедура по несъстоятелност или преструктуриране на капиталовата им структура, има шанс притежателите на обикновени акции в дружеството да претърпят пълна загуба на инвестициите им.

Според информацията като се вземе предвид несигурността по отношение на финансовото състояние на компанията, съществува съмнение относно способността ѝ да продължи да функционира като действащо предприятие за дълъг период от време.

От всички публично търгувани компании за добив на Биткойн, Core Scientific претърпяха най-значителен спад в цената на акциите. От началото на годината компанията e загубила над 90% от стойността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.