НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Една от най-големите майнинг компании пред фалит

октомври 28, 2022 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Една от най-големите майнинг компании пред фалит

Една от най-големите публично търгувани компании за добив на Биткойн в света - Core Scientific - е на ръба на несъстоятелността.

В подадено на 26 октомври заявление до Комисията по ценни книжа и борси (SEC) компанията заяви, че оперативните ѝ резултати и ликвидността са били сериозно засегнати от спадащите цени на Биткойн (BTC) и нарастващите разходи за електроенергия.

Също така увеличението на хашрейта драстично е влошило способността на компанията да добива BTC, бивайки допълнително  засегнато от продължаващите съдебни спорове с Celsius.

Към 26 октомври Core Scientific притежава само 24 BTC и приблизително $26.6 милиона в брой. Това е рязък спад в сравнение със септември когато компанията разполагаше с $29.5 милиона в брой и над 1,000 BTC.

В подадената декларация от компанията заявиха, че управителният ѝ съвет е взел решение да не извършва плащания, дължими в края на октомври и началото на ноември. Плащанията включват закупуване на оборудване, финансиране и два договора за безусловно плащане.

От компанията заявиха, че проучват възможни стратегии за решаване на проблемите си с неплатежоспособността. Те включват наемане на допълнителни стратегически съветници, преструктуриране на съществуващата капиталова структура и набиране на допълнителен капитал. Сделки за управление на задълженията, включително замяна на настоящия си дълг със собствен капитал са други потенциални стратегии, към които е проявен интерес. Според информацията фалитът остава възможна опция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


От майнинг компанията споделиха, че в случай на процедура по несъстоятелност или преструктуриране на капиталовата им структура, има шанс притежателите на обикновени акции в дружеството да претърпят пълна загуба на инвестициите им.

Според информацията като се вземе предвид несигурността по отношение на финансовото състояние на компанията, съществува съмнение относно способността ѝ да продължи да функционира като действащо предприятие за дълъг период от време.

От всички публично търгувани компании за добив на Биткойн, Core Scientific претърпяха най-значителен спад в цената на акциите. От началото на годината компанията e загубила над 90% от стойността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.