НАЧАЛО Биткойн

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

септември 28, 2022 8:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

На 25 септември хеширащата мощност на Биткойн скочи до нов рекорд от 226,633 EH/s въз основа на 30-дневната пълзяща средна. По данни хашрейтът се покачва непрекъснато от най-ниските стойности, регистрирани в началото на август.

Хеширащата мощност, използвана за обработка на транзакции, започна да достига върхови стойности през август, когато BTC показа признаци на краткосрочно възстановяване. Въпреки тези стойности, цената на водещата криптовалута продължава да демонстрира колебливи движения.

Хеширащата мощност противоречи на траекторията на цената на Биткойн

Интересно е, че настоящите данни за хашрейта са в противоречие с историческите тенденции, когато метриката корелира с движението на цената на Биткойн. Друг интересен факт е, че хеширащата мощност се увеличава, когато стойността на актива се покачва и има тенденция да спада заедно с цената. Като цяло нарастващият хашрейт се изразява в това, че добивът на BTC става все по-труден и отчасти показва следващото движение на цената на актива.

Струва си да се отбележи, че нарастването на тези цифри идва в момент, в който се обръща повече внимание на въглеродния отпечатък на Биткойн. Копаенето на криптовалути се критикува непрекъснато от природозащитниците заради потреблението на енергия.

Вследствие на това критиките вдъхновиха усилията за регулиране на Биткойн, като бяха представени различни предложения, които да оптимизират този енергоемък процес. Миньорите все по-често се насочват към възобновяеми източници, за да останат в добри отношения с регулаторите.

Въздействие върху рентабилността

Траекторията на хашрейта вероятно ще зависи от рентабилността от добива на Биткойн. В този случай миньорите вероятно ще преустановят дейността си ако рентабилността спадне, което ще доведе до спад на хашрейта, който сам по себе си ще доведе до понижаване на трудността на добива.

С рязкото повишаване на хеширащата мощност на Биткойн, стратегията на миньорите за държане на криптовалутата беше променена. Например през месец май  се наблюдаваха масови разпродажби на BTC от страна на копачите, което е промяна от досегашната HODL стратегия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.