НАЧАЛО Биткойн

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

28.09.2022 8:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

На 25 септември хеширащата мощност на Биткойн скочи до нов рекорд от 226,633 EH/s въз основа на 30-дневната пълзяща средна. По данни хашрейтът се покачва непрекъснато от най-ниските стойности, регистрирани в началото на август.

Хеширащата мощност, използвана за обработка на транзакции, започна да достига върхови стойности през август, когато BTC показа признаци на краткосрочно възстановяване. Въпреки тези стойности, цената на водещата криптовалута продължава да демонстрира колебливи движения.

Хеширащата мощност противоречи на траекторията на цената на Биткойн

Интересно е, че настоящите данни за хашрейта са в противоречие с историческите тенденции, когато метриката корелира с движението на цената на Биткойн. Друг интересен факт е, че хеширащата мощност се увеличава, когато стойността на актива се покачва и има тенденция да спада заедно с цената. Като цяло нарастващият хашрейт се изразява в това, че добивът на BTC става все по-труден и отчасти показва следващото движение на цената на актива.

Струва си да се отбележи, че нарастването на тези цифри идва в момент, в който се обръща повече внимание на въглеродния отпечатък на Биткойн. Копаенето на криптовалути се критикува непрекъснато от природозащитниците заради потреблението на енергия.

Вследствие на това критиките вдъхновиха усилията за регулиране на Биткойн, като бяха представени различни предложения, които да оптимизират този енергоемък процес. Миньорите все по-често се насочват към възобновяеми източници, за да останат в добри отношения с регулаторите.

Въздействие върху рентабилността

Траекторията на хашрейта вероятно ще зависи от рентабилността от добива на Биткойн. В този случай миньорите вероятно ще преустановят дейността си ако рентабилността спадне, което ще доведе до спад на хашрейта, който сам по себе си ще доведе до понижаване на трудността на добива.

С рязкото повишаване на хеширащата мощност на Биткойн, стратегията на миньорите за държане на криптовалутата беше променена. Например през месец май  се наблюдаваха масови разпродажби на BTC от страна на копачите, което е промяна от досегашната HODL стратегия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Боец от UFC пожела да получи своя бонус в Биткойн

Ренато Мойкано, бразилският боец, постигна победа в битката си за UFC на 13 април и отправи нетрадиционно искане за бонуса си от $300,000: плащане в Биткойн (BTC).

14.04.2024 20:07 1 мин. четене

Масови разпродажби на крипто китовете преди спада на пазара

През последните 24 часа пазарът на криптовалути преживя значителни сътресения, като Етериум, Биткойн и различни алткойни се сблъскаха със значителна волатилност.

14.04.2024 10:00 2 мин. четене

Биткойн се срина за часове – нападението на Иран срещу Израел ли е причината?

Биткойн понесе тежък удар, като стойността му буквално се срине за часове в събота вечерта, повличайки със себе си целия крипто паазр.

14.04.2024 7:00 2 мин. четене

Рязък спад в цената на Биткойн – над $600 милиона бяха заличени от крипто пазарите за час

Крипто пазарът е на червено като цените на повечето активи претърпяха резки двуцифрени спадове в рамките на последния час.

13.04.2024 23:43 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.