НАЧАЛО Биткойн

Биткойн биковете срещу мечките през 2024 г. – кой ще надделее?

03.12.2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн биковете срещу мечките през 2024 г. – кой ще надделее?

В очакване на потенциален подем на пазара инвеститорите често се потапят в преобладаващия разказ, като понякога пренебрегват значението на обмислянето на алтернативни сценарии.

В криптовалутната общност се вдигна значителен шум около прогнозираната 90% вероятност за одобрение на спот Биткойн ETF през януари, както предполагат анализаторите на Bloomberg.

Наред с това дискусиите се съсредоточиха около въздействието на халвинг събитието на Биткойн. Въпреки това е от съществено значение да се вземе предвид потенциалът за краткосрочно възстановяване и корекция в цената на BTC.

Оптимистична перспектива

Според “CryptoCon“, добре познат крипто инвеститор, BTC изглежда е преминал от фаза на отчаяние към надежда в рамките на халвинг цикъла.

След продължителен период на отчаяние, [BTC] показва обещаващи признаци на обрат“, отбеляза CryptoCon на X.

На всеки четири години протоколът на Биткойн намалява наполовина възнаграждението за добив на нови блокове, събитие известно като “халвинг”, което ефективно забавя притока на нови Биткойн токени на пазара. Това намаляване на предлагането обикновено предизвиква натиск за повишаване на цените.

След “халвинга” намаленото предлагане исторически създава предпоставки за бичи пазар, характеризиращ се с покачване на цените и засилен ентусиазъм на инвеститорите. Според анализаторите настоящата фаза е наречена “Надежда“, което означава възраждане на вярата в Биткойн след продължителен мрачен период.

Цената отразява признаци на възстановяване, като сега се изравнява по-близо до справедливата си стойност. Впоследствие се очаква цикълът да премине към фазата “Вяра“, за която се прогнозира, че ще започне около юни 2024 г. и ще продължи приблизително две години. Последната фаза, наречена “Червена година“, се очаква да започне през юни 2026 г. и да завърши с достигане на най-високата цена на Биткойн преди последващ спад, съгласно експертните прогнози.

Песимистична перспектива

Противно на оптимистичната гледна точка, анализаторът “AlanSantana” посочи в публикация в TradingView, че в исторически план халвинг събитието често е предизвиквало временна корекция на цената на Биткойн преди последващо покачване. По време на периоди на рязко покачване на цените пазарните условия могат да станат прекомерно разтегнати, което да доведе до мечи пазар, характеризиращ се със спад на цените и негативни инвеститорски настроения.

AlanSantana освен това предупреди срещу прекомерния хайп около потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF, правейки паралели с минали събития като сливането на Етериум. Той подчерта, че прекомерното очакване често предхожда неблагоприятни пазарни резултати.

Освен това анализът на “EliteTradingSignals“, известен крипто трейдър, показва, че текущата търговия на Биткойн на ниво $39,600 се доближава до горната лента на Болинджър, което показва състояние на свръхпокупка.

Макар че едноседмичният таймфрейм (TF) сигнализира за положително движение, подсказвайки за потенциален дългосрочен ръст на цените, краткосрочното състояние на свръхпокупка предполага вероятност за предстоящо отдръпване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Добра покупка ли е Биткойн на $50,000?

Наскоро Биткойн достигна забележителен етап, като за първи път от края на 2021 г. надхвърли границата от $50,000.

22.02.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.