НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

08.12.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, сподели прозренията си, че според него сегашният ръст на цената на Биткойн може да показва недостиг на нови купувачи, ако Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) одобри ETF следващия месец. Бърниске също така очаква разпродажба, ако ETF се сблъска с отхвърляне.

Що се отнася до предстоящия прозорец за одобрение на ETF около 10 януари 2024 г., Бърниске остава предпазлив, заявявайки:

В случай на отхвърляне очаквайте разпродажба. Ако бъде одобрен, склонните да купуват вероятно ще са го направили предварително. Въпреки това, може да отнеме време на традиционните финансови гиганти да се възползват от одобренията и да ги превърнат в значителна покупателна активност.

Инвеститорът предупреди, че сегашният възходящ тренд в стойността на Биткойн може да отрази модела от 2019 г., като е възможно да претърпи спад през първото тримесечие на предстоящата година:

Изглежда се намираме във фаза на превъзбуда, като вероятно губим представа за степента на бичите настроения. Тази инерция може да продължи и през януари. Въпреки това основният ми сценарий остава непроменен.

Освен това той прогнозира сценарий, подобен на цикъла от средата на 2019 г., при който значителните ценови скокове биха могли да предизвикат оптимизъм за нови исторически върхове преди последващ спад, вероятно през първото тримесечие на 2024 г., водещ до установена по-висока ценова подкрепа.

Бърниске също така отбеляза, че макар и да се появяват блокчейн приложения, той смята, че може да е необходимо повече време, преди те да задвижат пълноценен бичи цикъл:

Предпазлив съм по отношение на очакването за незабавна бича серия, основана единствено на напредъка на продуктите. Все още е необходимо усъвършенстване и по-широко приемане на потребителското изживяване и разработването на приложения, за да се привлече значителен приток на потребители.

Въпреки че се появяват обещаващи иновации, те все още не са широко разпространени или мащабируеми. Следващите няколко тримесечия може да доведат до значителни промени в това отношение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Добра покупка ли е Биткойн на $50,000?

Наскоро Биткойн достигна забележителен етап, като за първи път от края на 2021 г. надхвърли границата от $50,000.

22.02.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.