НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив

май 7, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив

Известният крипто анализатор Бенджамин Коуен предупреди за критичната фаза, през която трябва да премине Биткойн (BTC), преди да преживее бичи скок, който обикновено се наблюдава след халвинга.

Обръщайки се към последователите си в YouTube, Коуен прогнозира предстоящ спад в цената на Биткойн в месеците, предшестващи планираното за следващата година халвинг събитие.

Уважаваният крипто анализатор подчерта сходствата в поведението на Биткойн, предшестващи предишни халвинг събития, което показва потенциално тревожен период:

Предвиждам още един пристъп на безпокойство или по-късно тази година, или най-късно в началото на следващата година, непосредствено преди халвинга. То вероятно ще постави под въпрос убедеността на пазарните участници.

Подобни тенденции бяха наблюдавани през 2015 г., 2019 г. и 2020 г., което кара Коуен да предвиди повторение.

Той твърди, че алткойните ще бъдат по-значително засегнати от Биткойн по отношение на пазарните корекции:

В случай на корекция активите с по-ниска ликвидност ще пострадат повече в сравнение с тези с по-висока ликвидност. Историческите данни показват, че пазарната ликвидност на алткойните намалява значително в годината преди халвинга по време на корекциите на BTC/USD. Следователно алткойните вероятно ще поевтинеят не само спрямо щатския долар, но и спрямо Биткойн.

Коуен отбеляза, че настоящият пазар фаворизира Биткойн спрямо основните алткойни, отбелязвайки ясно изразен Биткойн сезон.

В момента сме дълбоко в сезона на Биткойн. Всъщност през последните 60 дни Биткойн надмина всяка друга криптовалута в топ 50 по пазарна капитализация.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво $29,120 след 1.6% ръст през последните 24 часа и има обем на търговия от над $12.4 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.