Home

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив

07.05.2023 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив

Известният крипто анализатор Бенджамин Коуен предупреди за критичната фаза, през която трябва да премине Биткойн (BTC), преди да преживее бичи скок, който обикновено се наблюдава след халвинга.

Обръщайки се към последователите си в YouTube, Коуен прогнозира предстоящ спад в цената на Биткойн в месеците, предшестващи планираното за следващата година халвинг събитие.

Уважаваният крипто анализатор подчерта сходствата в поведението на Биткойн, предшестващи предишни халвинг събития, което показва потенциално тревожен период:

Предвиждам още един пристъп на безпокойство или по-късно тази година, или най-късно в началото на следващата година, непосредствено преди халвинга. То вероятно ще постави под въпрос убедеността на пазарните участници.

Подобни тенденции бяха наблюдавани през 2015 г., 2019 г. и 2020 г., което кара Коуен да предвиди повторение.

Той твърди, че алткойните ще бъдат по-значително засегнати от Биткойн по отношение на пазарните корекции:

В случай на корекция активите с по-ниска ликвидност ще пострадат повече в сравнение с тези с по-висока ликвидност. Историческите данни показват, че пазарната ликвидност на алткойните намалява значително в годината преди халвинга по време на корекциите на BTC/USD. Следователно алткойните вероятно ще поевтинеят не само спрямо щатския долар, но и спрямо Биткойн.

Коуен отбеляза, че настоящият пазар фаворизира Биткойн спрямо основните алткойни, отбелязвайки ясно изразен Биткойн сезон.

В момента сме дълбоко в сезона на Биткойн. Всъщност през последните 60 дни Биткойн надмина всяка друга криптовалута в топ 50 по пазарна капитализация.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво $29,120 след 1.6% ръст през последните 24 часа и има обем на търговия от над $12.4 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Проучване: Кой всъщност притежава Биткойн в Америка?

Неотдавнашно проучване на Института „Накамото“ разкри изненадващи данни за демографските характеристики на притежателите на Биткойн (BTC) в Съединените щати, като оспори общите предположения за типичния инвеститор в криптовалута.

23.07.2024 15:30 2мин. четене

Биткойн ще избухне, ако Тръмп спечели – Робърт Кийосаки

Милиардерът инвеститор Робърт Кийосаки отново се застъпи за Биткойн, предполагайки, че евентуалното управление на Тръмп може значително да повиши стойността му.

23.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.