НАЧАЛО Биткойн

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

15.04.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

В рамките на кратък период от време стойността на монетата се срина от $68,000 до под $62,000, което доведе до значителни ликвидации и засегна хиляди трейдъри и инвеститори.

Понастоящем Биткойн се търгува на цена $64,100, което показва спад от близо 5% през последните 24 часа. Въпреки преобладаващите мечи настроения, това ценово равнище представлява значително подобрение спрямо 24-часовото дъно от $60,919, регистрирано на 14 април.

Криптовалутата се сблъска със значителна волатилност, за което свидетелстват дневните ѝ модели на търговия. Анализът показва, че Биткойн може да е намерил дъно около границата от $60,900 на фона на продължаващия мечи натиск. Въпреки това моментът на значителен пробив от настоящата фаза на консолидация остава несигурен, като прагът от $65,000 се явява значително ниво на съпротива.

Ключови фигури в индустрията, като Майк Новограц, поддържат оптимистична перспектива по отношение на потенциала на Биткойн за бъдещ растеж. Тази увереност би могла да укрепи решимостта на търговците и дългосрочните притежатели на BTC, включително компании като MicroStrategy, които изразиха ангажимента си да запазят своите дялове.

Алткойните също станаха свидетели на значителни спадове, като някои от тях успяха да заличат част от загубите. Етериум (ETH) се понижи под $3,000, а Solana (SOL), измъчван от проблеми с пренатоварване на мрежата, отбеляза спад до $135. По подобен начин други водещи алткойни като Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) и XRP регистрираха значителни спадове като текущите им цени са съответно $546, $0.4535 и $0.4822.

Възстановяването на тези алткойни е неразривно свързано с траекторията на цената на Биткойн през следващите дни.

На хоризонта се очертават няколко значими катализатора за растежа на Биткойн. До следващият халвинг остават приблизително 5 дни. Това събитие ще затвърди още повече дефлационния характер на Биткойн, тъй като възнаграждението за добив ще бъде намалено наполовина, в резултат на което на ден ще се генерират приблизително 450 BTC – цифра, която може да не съответства на настоящото търсене.

В съчетание с халвинг събитието и потенциалното придобиване на BTC от различните спот Биткойн ETF, недостигът на предлагане изглежда неизбежен. При такъв сценарий Биткойн може да се окаже в благоприятна позиция да възстанови неотдавнашните си загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.