НАЧАЛО Биткойн

Биткойн и AI по пътя на експлозивния растеж – Кати Ууд от Ark Invest

септември 11, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и AI по пътя на експлозивния растеж – Кати Ууд от Ark Invest

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на ARK Invest, предвижда значителен скок в приемането на Биткойн (BTC) и технологията на изкуствения интелект (AI), тъй като те все повече се сближават.

В неотдавнашна актуализация на ARK Invest Ууд анализира траекториите на приемане, представени от S-образни криви както за Биткойн (BTC), така и за AI. S-кривата е графично изображение, показващо скоростта, с която потребителите възприемат нова технология или продукт.

Ууд твърди, че както Биткойн, така и изкуственият интелект са на прага на навлизането във фаза на S-кривата, в която приемането ще става с безпрецедентни темпове.

Тя подчерта, че преплитането на BTC и AI може значително да ускори този процес:

Новите технологии обикновено започват с постепенно навлизане, след което набират скорост, достигайки стръмното изкачване на тази S-образна крива. Вярвам, че се намираме в много подобен момент както с Биткойн, така и с AI. И двете преминават в стръмната част на S-образната крива. Това означава, че имате S-криви, които се подсилват взаимно, създавайки възможности за експлозивен потенциал за растеж.

Ууд направи паралел с Tesla, за да илюстрира как сближаването на технологиите може да действа като катализатор за рязко покачване на цените.

Тя отбелязва:

Първоначалната конвергенция, която донесе голяма полза на ARK, беше Tesla. Първоначално мнозина възприемаха Tesla само като автомобилна компания. Тя обаче е много повече от това.

Тя представлява конвергенция на три основни иновационни платформи. Роботи – автономните превозни средства по същество са роботи и ще функционират като такива. Съхранение на енергия – те ще бъдат електрически, тъй като това се оказва най-ефективното и рентабилно решение.

И накрая, изкуствен интелект – те ще се задвижват от изкуствен интелект, като ще формират автономни платформи за таксита. Вярвам, че хората бяха изумени от забележителния растеж на Tesla, а ние тепърва ще станем свидетели на пълния ѝ потенциал, особено що се отнася до автономността, която все още е на хоризонта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Все по-големи шансове за одобрение на Биткойн ETF – ще даде ли SEC зелена светлина?

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе безпрецедентна стъпка, която увеличи надеждите за одобрение на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

октомври 3, 2023 6:00 2 мин. четене

Ето защо Биткойн няма да се срине до $20,000 според крипто анализатор

Крипто анализатор предупреди, че Биткойн (BTC) е на път да направи значително движение, което може да остави на търговците ограничени благоприятни точки за влизане.

октомври 2, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн проби над $28,000 – златото достигна 2-месечно дъно

Най-голямата криптовалута в света – Биткойн (BTC) – преживява силен подем през четвъртото тримесечие на 2023 г.

октомври 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн за първи път завърши тримесечие на загуба тази година

Биткойн завърши предходното тримесечие със спад, което не се беше случвало от миналата година насам.

октомври 2, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.