НАЧАЛО Биткойн

Биткойн и AI могат да променят бизнес структурите според Кати Ууд

септември 5, 2023 12:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и AI могат да променят бизнес структурите според Кати Ууд

В социалната медийна платформа X (преди това Twitter) Кати Ууд изрази мнението си за това как интеграцията на AI и дигиталните активи може да доведе до революция в начина на работа на компаниите.

Според нея сливането на Биткойн и AI има силата да промени корпоративните структури, което ще доведе до намаляване на разходите и рязко повишаване на производителността.

В неотдавнашен доклад за AI, ARK подчерта разрушителния потенциал на AI, като предположи, че усъвършенствани чатботове като ChatGPT на OpenAI могат да представляват заплаха за известни онлайн пазари като App Store на Apple и търсачката на Google.

Ууд уточни:

Нашето проучване показва, че AI има потенциал да промени установените потоци от приходи на основните участници на пазара. ChatGPT на OpenAI, с неговите продуктови плъгини, може да взаимодейства с външни данни и услуги, позволявайки изпълнението на задачи като търсене в интернет в реално време, поръчки на местни хранителни стоки и резервиране на полети, хотели или коли под наем на най-конкурентни цени в световен мащаб.

Според нашите констатации AI софтуер би могъл да увеличи четирикратно производителността на работещите в сферата на знанието в световен мащаб до 2030 г., като потенциално намали разходите почти наполовина въз основа на базата на заплатите на работещите в сферата на знанието в размер на $32 трилиона.

Ууд също така обсъди как сближаването на Биткойн и AI може да доведе до значително повишаване на ефективността на платежните системи, като в крайна сметка премахне ненужните такси, свързани с транзакциите с карти.

Тя добави:

Една от най-обещаващите възможности се крие в премахването на таксите, налагани върху покупките, извършвани чрез традиционните финансови канали, които обикновено варират от 2.5% до 4%. Тази данъчна тежест засяга транзакциите с дебитни и кредитни карти и посредниците, но конвергенцията на Биткойн и AI има потенциала да попречи на тези посредници и да премахне този данък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.