НАЧАЛО Крипто Крими

Binance замрази откраднатите XRP токени от съоснователя на Ripple

02.02.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance замрази откраднатите XRP токени от съоснователя на Ripple

В отговор на неотдавнашния пробив в сигурността, в който беше замесен съоснователят на Ripple Крис Ларсен, Binance, водеща борса за криптовалути, предприе бързи действия, като замрази откраднатите XRP токени с приблизителна стойност около $4.2 милиона.

Главният изпълнителен директор на Binance Ричард Тенг подчерта, че този решителен ход е резултат от съвместните усилия на криптовалутната общност и Ripple за бързо справяне с експлойта.

Binance се ангажира да предоставя постоянна подкрепа и бдителност по време на процеса на разследване и възстановяване. Борсата ще следи отблизо всяка дейност, свързана с откраднатите средства, с особен акцент върху проследяването на депозитите, произхождащи от външните портфейли на експлоатиращия.

Тази бдителна позиция е в съответствие с цялостния ангажимент на Binance да насърчава сигурна екосистема за транзакции с криптовалути, както подчерта Тенг.

Чрез насърчаване на прозрачната комуникация и сътрудничество между проектите и потребителите Binance цели да укрепи протоколите за сигурност в цялата индустрия и да подобри способността за реакция при подобни инциденти в бъдеще.

Що се отнася до пробива в сигурността, Крис Ларсен потвърди неоторизирания достъп до няколко от личните му сметки XRP.

Съобщава се още, че откраднатите средства са били изпрани чрез множество борси, което доведе до повече от 5% спад в пазарната стойност на XRP. Въпреки този неуспех пазарът демонстрира устойчивост, като скоро след това монетата възстанови част от загубите си.

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус успокои общността, като увери, че нито един портфейл, управляван от Ripple, не е бил компрометиран, и изтъкна солидната сигурност на инфраструктурата на Ripple. Този инцидент се откроява като най-значимата кражба на криптовалута за годината, довела до загуба на приблизително 213 милиона XRP токена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Над $360 милиона в криптовалути са откраднати през февруари

През февруари се наблюдава забележителен ръст на финансовите загуби, свързани с кражби на криптовалути, както съобщиха от PeckShield, компания за блокчейн сигурност.

04.03.2024 21:00 2 мин. четене

Инвеститор в Bitfinex съди Wall Street Journal

Кристофър Харборн, известен като Чакрит Сакункрит в Тайланд, акционер в Bitfinex неотдавна започна съдебен процес срещу Wall Street Journal (WSJ) за предполагаема клевета.

02.03.2024 21:10 2 мин. четене

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.