НАЧАЛО Регулации

Binance спира SEPA еврови банкови трансфери

юли 7, 2021 11:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance спира SEPA еврови банкови трансфери

Регулаторните ограничения, пред които са изправени екипът на Binance, принудиха борсата временно да спре банковите преводи, деноминирани в евро.

Това бе обявено в имейл, изпратен до клиентите във вторник.

 

По-конкретно, депозитите в евро чрез Единната зона за плащания в евро или SEPA са били задържани за период от 7 дни поради обстоятелства извън контрола на Binance.

 

Поради събития извън нашия контрол временно спираме депозитите в евро чрез банкови преводи SEPA от 8 часа сутринта UTC на 7-ми юли 2021 г.

[…]

Депозитите чрез SEPA ще бъдат върнати до 7 работни дни.

 
Въпреки че Binance не посочиха причината за временното спиране на SEPA трансферите, решението вероятно произтича от натиска на регулаторните действия, предприети срещу фирмата.

 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Тази крипто платформа е осигурила над 1,000% възвръщаемост на потребителите си

Най-новото решение дойде ден след като британският финансов гигант Barclays обяви, че вече няма да извършва плащания на клиенти към Binance, след като финансовите регулатори предупредиха потребителите, че борсата работи в Обединеното кралство без подходящ лиценз. Това важи за Binance Markets Limited, както съобщи CryptoDnes.

 

Говорител на Binance заяви, че борсата е разочарована от решението на Barclays да блокира плащанията на клиентите.

 

Разочаровани сме от факта, че Barclays са предприели едностранни действия, основаващи се на неточно разбиране на събитията.


Изправени пред нарастващ FUD и регулаторен контрол в Обединеното кралство, Binance заявиха миналия месец, че клиентите вече няма да могат да използват популярната система за по-бързо плащане, за да изтеглят британски лири от борсата.

 

Въпреки че се сблъсква с реакция от Великобритания, Япония, Канада и дори САЩ, Binance остава най-голямата борса за криптовалути в света. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене