НАЧАЛО Други

Binance спира да приема депозити в руски рубли от другата седмица

ноември 10, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance спира да приема депозити в руски рубли от другата седмица

Binance, водещата по обем борса за криптовалути в света, обяви намерението си да преустанови приемането на депозити в руски рубли от 15 ноември 2023 г.

Потребителите, базирани в Русия, ще разполагат с възможност до 31 януари 2024 г. да изтеглят рублите си от платформата.

Според официалното съобщение потребителите се насърчават да прехвърлят средствата си на CommEX – борса за криптовалути, която придоби руското подразделение на Binance през септември 2023 г.

Забележително е, че тегленията в CommEX ще бъдат без такси. Също така потребителите имат възможност да използват фиатните партньори на борсата за конвертиране на рубли в други криптовалути, въпреки че в съобщението не се посочват никакви свързани с този метод такси.

Решението за излизане от руския пазар беше първоначално оповестено от Binance в края на септември 2023 г. Впоследствие беше оповестено, че CommEX ще придобие руското подразделение на Binance. Подробностите за сделката и финансовите аспекти, свързани с придобиването, обаче не бяха разкрити от нито една от страните.

Появиха се спекулации, които предполагат, че CommEX може да е ребрандиране от страна на Binance, за да продължи дейността си в Русия, особено като се има предвид наемането на ръководителите на Binance Russia от CommEX. За тези твърдения обаче липсват преки доказателства.

В допълнение към излизането си от руския пазар Binance е въвлечена в правен спор с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). SEC твърди, че Binance е продавала нерегистрирани ценни книжа на инвеститори на дребно – твърдение, което Binance категорично отрича.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.