НАЧАЛО Други

Binance си партнира с Малтийската фондова борса да стартира нов крипто обмен

септември 12, 2018 18:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance си партнира с Малтийската фондова борса да стартира нов крипто обмен

Binance, най-голямият крипто обмен в света по дневен обем на търговията, обяви партньорство с Малтийската фондова борса за стартиране на нов дигитален обмен, специално за търговия със секюрити токени.

Споразумението бе подписано във вторник чрез меморандум за разбирателство между председателя на MSE Джоузеф Портели и главния финансов директор на Binance Уеи Жу.

Професор Едуард Скиклуна, министър на финансите на Малта, също присъстваше. Скиклуна е отсъствала от блокчейн и крипто сцената в Малта, която обикновено е прерогатив на енергичния министър Силвио Шембри.

Новата платформа за търговия ще се възползва от 26-годишния опит на фондовата борса да функционира като регулирана фондова борса, със съответното регулаторно съответствие, като същевременно се опира на бизнес модела и глобалния обхват на Binance.

Това обаче не е първият път, в който се обявява нова цифрова борса в Малта. По-рано миналия месец инвестиционната платформа Neufund и полският крипто обмен Bitbay обявиха подобно споразумение с Малтийската фондова борса.

В отговор на пресконференция след подписването на споразумението, Скиклуна описва технологията като революционна и твърди, че тя ще промени света. Той каза, че Малта няма да подмине възможността, като настоява, че би било “ненормално” да не се установи в тази област.

Подобно на много други нови технологии, блокчейн и криптовалутите не са без своите рискове, признава Скиклуна.

“Това не е извинение, за да го изпуснем и то да бъде преввзето от други”, каза министърът, подчертавайки, че Малта предприема “разумния път”.

Скиклуна заяви, че MSX PLC, дъщерното дружество за дигитални активи и финтех на Малтийската фондова борса, е било създадено специално за такива начинания.

Той каза, че този вид услуга се вписва добре в малка отворена икономика като тази на Малта.

Министърът също така подчерта необходимостта от прозрачност и ефективни мерки за борба с прането на пари, както и за зачитане на правата на потребителите. Той обясни, че разликата между Малта и други юрисдикции е, че тя е признала, че новата технология се нуждае от нови правила.

Що се отнася до новото законодателство на Малта в областта на DLT(digital ledger technologies), Скиклуна каза, че някои от най-добрите юридически мозъци са похвалили подходът на Малта към новия сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

MakerDAO харчи $27.66 милиона годишно за стимулиране на растежа

Според данни на DeFiLlama от 31 май MakerDAO, децентрализиран паричен пазар, базиран на Етериум, който предоставя възможност за заемане на активи, включително ETH, изразходва приблизително $27.66 милиона годишно, за да поддържа протокола.

юни 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.