НАЧАЛО Други

Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

юли 13, 2018 9:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

Binance "циментира" основите за първата банка, изцяло собственост на инвеститорите в криптовалути.

Водещата крипто борса заяви, че иска одобрение от регулаторите в Малта, според Bloomberg. Банката ще бъде предмет на финансовите разпоредби на Европейския съюз.

„Организаторите казват, че проектът, базиран на блокчейн системи, ще се опита да превърне Founders Bank в първата децентрализирана банка в света, която да е собственост на обществото, при условие че получи необходимите разрешителни.

Инвестицията на Binance е първата стъпка към предлагането, което Founders Bank ще извърши чрез базираната на блокчейн борса за събиране на средства Neufund, като издава собствени „юридически задължаващи equity (букв. безпристрастни) токени“.

Според Binance, токен продажбата на проекта „ще бъде извършена по немски регламенти в сътрудничество с една от най-големите европейски фондови борси по-късно тази година. „Binance ще има пет процента от акциите си в банката, заедно с други инвеститори в крипто пространството. Текущата pre-money оценка на предприятието е 155 млн. долара.

Новините следват поредица от закони за защита на криптовалутите в Малта, предназначени да стимулират бизнеса, базиран на блокчейн, в страната.

В изявление Binance твърди, че законодателството създава „плодородна среда за блокчейн компании и изчиства несигурността около пазара на децентрализираните активи“.

Binance реши да се премести в Малта, след като бе подложен на натиск от японските регулатори през март. Компанията планира да стартира децентрализирана борса в островната държава по-късно тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене