НАЧАЛО Други

Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

юли 13, 2018 9:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

Binance "циментира" основите за първата банка, изцяло собственост на инвеститорите в криптовалути.

Водещата крипто борса заяви, че иска одобрение от регулаторите в Малта, според Bloomberg. Банката ще бъде предмет на финансовите разпоредби на Европейския съюз.

„Организаторите казват, че проектът, базиран на блокчейн системи, ще се опита да превърне Founders Bank в първата децентрализирана банка в света, която да е собственост на обществото, при условие че получи необходимите разрешителни.

Инвестицията на Binance е първата стъпка към предлагането, което Founders Bank ще извърши чрез базираната на блокчейн борса за събиране на средства Neufund, като издава собствени „юридически задължаващи equity (букв. безпристрастни) токени“.

Според Binance, токен продажбата на проекта „ще бъде извършена по немски регламенти в сътрудничество с една от най-големите европейски фондови борси по-късно тази година. „Binance ще има пет процента от акциите си в банката, заедно с други инвеститори в крипто пространството. Текущата pre-money оценка на предприятието е 155 млн. долара.

Новините следват поредица от закони за защита на криптовалутите в Малта, предназначени да стимулират бизнеса, базиран на блокчейн, в страната.

В изявление Binance твърди, че законодателството създава „плодородна среда за блокчейн компании и изчиства несигурността около пазара на децентрализираните активи“.

Binance реши да се премести в Малта, след като бе подложен на натиск от японските регулатори през март. Компанията планира да стартира децентрализирана борса в островната държава по-късно тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене