НАЧАЛО Други

Binance пуска крипто карта за украински бежанци

април 26, 2022 21:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance пуска крипто карта за украински бежанци

Глобалната крипто борса Binance пусна крипто карта, която позволява на бежанци от Украйна да извършват крипто транзакции и да получават средства чрез Binance Visa Card.

Binance обяви, че работи с няколко субекта, включително европейската платформа за банкиране като услуга Contis и организации с нестопанска цел Rotary и Palianytsia, предоставяйки на бежанците, засегнати от украинския конфликт, начин да изпращат и получават средства и да правят покупки в рамките на Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Освен достъп до крипто транзакции, получателите на картата, които са верифицирани от техните местни организации с нестопанска цел, ще получат финансова подкрепа от Binance под формата на Binance USD (BUSD). Тези потребители ще получават 75 BUSD на месец в продължение на три месеца, сумата за дарение, препоръчана от Върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН).

Хелън Хай, ръководител на благотворителната организация Binance, каза, че тъй като картата не е „търговски продукт“, основната й цел е да предостави функционален платежен инструмент за получаване и изразходване на дарения. Хай обясни, че това е важен начин, по който светът да види как крипто може да играе роля в обществото.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Възобновяемият добив на BTC нарасна с близо 60% само за година

Целият свят е в състояние да наблюдава важната роля, която играят криптовалутите и как те трансформират нашата реалност. Криптовалутите са това, което играе ключова роля в набирането на жизненоважни средства и предоставянето на така необходимата хуманитарна помощ на Украйна.

Хай също отбеляза, че това е добър пример за това как крипто може да се използва не само като средство за транзакция, но и като средство за плащане. Хай вярва, че крипто е инструмент, който „няма граници, ограничения, не изисква документи и други сложни. и продължителни бюрократични процедури и е способен да дава резултати тук, и сега“.

По-рано през април Виталик Бутерин дари $5 милиона в Етериум (ETH) в помощ на Украйна. Основателят на Етериум не публикува никакви публични съобщения по времето на даренията. Той обаче се разкри два дни по-късно и получи внимание в социалните мрежи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене