НАЧАЛО Крипто Крими

Binance предупреждава за фалшиви листинги на криптовалути

30.01.2024 12:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance предупреждава за фалшиви листинги на криптовалути

Binance, водещата борса за криптовалути, издаде предупреждение за бум на измамите, включващи фалшиви листинги на токени.

Тези измами, които стават все по-сложни, включват измамници, представящи се за влиятелни фигури от Binance, предлагащи измамни листинги срещу заплащане.

Сигналът се появи, след като съоснователят Yi He разкри имитатор в LinkedIn, използващ нейната самоличност, за да поиска плащания за листинги на токени. Блокчейн авторът Анди Лиан също разкри подобни измамни практики, подчертавайки сериозността на проблема.

Тези измами, които не са нови за крипто пространството, набраха популярност по време на предишния бичи пазар. Измамниците създават убедителни профили на платформи като LinkedIn, обещавайки добавянето на токени към реномирани борси срещу солидна предварителна такса, често надхвърляща 250,000 USDT.

За съжаление, веднъж платена, обещаната регистрация никога не се материализира, което води до измама на жертвите.

В отговор отделът за поддръжка на клиенти на Binance издаде насоки за потребителите да проверяват автентичността на представителите чрез официални връзки. Binance подчертава важността на избягването на ангажираност с непроверени източници, за да защити потребителите и да поддържа целостта на платформата.

Това възраждане на измамите подчертава постоянните рискове в сектора на криптовалутите. Препоръките на Binance служат като навременна мярка за защита на потребителите на фона на възстановяването на пазара, подчертавайки необходимостта от бдителност и осведоменост в екосистемата на дигиталните валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Бившият сътрудник на Сам Банкман-Фрийд ще влезе в съда през май

Райън Салейм, който преди това е бил съизпълнителен директор на FTX Digital Markets, ще се яви пред нюйоркски съд на 1 май за произнасяне на присъда след признаване на вината му по две обвинения в престъпление.

24.02.2024 13:00 2 мин. четене

Съоснователят на Axie Inifinity изгуби милиони в скорошен крипто хак

Днес Джеф “Jihoz” Зирлин, съосновател, известен с работата си в Axie Infinity и Ronin Network, разкри тревожно събитие.

24.02.2024 11:00 1 мин. четене

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.