НАЧАЛО Други

Binance предполагаемо в процес на съкращения

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

Твърди се, че Binance, за която се съобщава, че в нея работят около 8,000 души, ще намали работната си сила с около 20% през юни.

Според Колин Ву, лицето, което стой зад Twitter страницата WuBlockchain, компенсационните пакети за засегнатите служители ще бъдат определени въз основа на конкретните обстоятелства и географското им местоположение. Въпреки това си струва да се отбележи, че се твърди, че някои отдели в компанията активно наемат служители.

Точните причини за съкращения в Binance засега не са ясни, но за това решение може да са допринесли няколко фактора. Възможно е известна роля да са изиграли общите трудни пазарни условия в крипто индустрия, тъй като през последните месеци основните криптовалути отбелязаха значителен спад в цените.

Тези пазарни условия могат да имат по-широко въздействие върху индустрията, което да доведе до намаляване на обемите на търговия и до намаляване на приходите на борси като Binance.

Друг потенциален фактор може да бъде бързото разширяване, предприето от компанията през последните години. Binance агресивно разшири дейността си, като пусна нови продукти и услуги и същевременно навлезе на нови пазари.

Въпреки че това разширяване помогна на Binance да се превърне в един от водещите играчи в сектора на криптовалутите, то може да е довело и до увеличаване на оперативните разходи и да е наложило организационно преструктуриране.

Важно е да се подчертае, че Binance е изправена пред регулаторни предизвикателства от множество юрисдикции, което може да е повлияло на решението за започване на съкращения. През последните години регулаторните органи в Обединеното кралство и Япония отправиха предупреждения към платформата.

Освен това Binance се сблъска с проверки от страна на регулаторните органи в други държави, включително в Съединените щати, където Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) активно се насочва към крипто компаниите.

Освен това правителството на Южна Корея е предложило прилагането на мерки за наблюдение в реално време с цел замразяване на средства в Binance. Това предложение е в съответствие с усилията на страната за засилване на регулаторния надзор върху крипто индустрията.

Към момента от Binance не са публикували официално изявление относно съкращенията и остава неясно кои отдели или колко служители ще бъдат засегнати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.