НАЧАЛО Други

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

Този ход е част от стратегията на банката да разшири присъствието си на капиталовите пазари и да мобилизира ресурси за финансиране на проекти за устойчиво развитие.

Постъпленията, генерирани от продажбата на облигации, ще служат като общ корпоративен ресурс на банката и ще бъдат използвани за финансиране на инфраструктурни инициативи и инициативи за устойчиво развитие, които са в полза на страните членки и допринасят за постигането на Целите за устойчиво развитие.

При тази сделка се наблюдаваше голямо търсене от страна на разнообразна група инвеститори, което показва тяхното доверие в NDB и нейната силна репутация на пазара.

Доволни сме от успешната емисия облигации на стойност 8.5 милиарда юана. Бих искал да благодаря на инвеститорите за продължаващото им доверие в NDB и нейния мандат да мобилизира ресурси за висококачествени инфраструктурни проекти и проекти за устойчиво развитие в страните от БРИКС и извън тях“, заяви Лесли Масдорп, вицепрезидент и главен финансов директор на Новата банка за развитие.

NDB е създадена през юли 2014 г. въз основа на междуправителствено споразумение, подписано на шестата среща на върха на БРИКС във Форталеза. Банката има за цел да осигури финансиране на проекти за инфраструктура и устойчиво развитие в страните от БРИКС и други развиващи се страни.

През 2021 г. NDB разшири членския си състав, като прие за нови членове Бангладеш, Египет, Обединените арабски емирства и Уругвай, както се съобщава на официалния уебсайт на NDB.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.