НАЧАЛО Други

Binance отрича слуховете за предоставяне на поверителни данни на руското правителство

април 24, 2022 20:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance отрича слуховете за предоставяне на поверителни данни на руското правителство

Водещата международна крипто борса Binance отхвърли твърденията, че предполагаемо е предоставила на руските регулатори потребителски данни за крипто дарения, свързани с опозицията на президента Путин.

Reuters твърди, че Binance споделя потребителски данни с руското разузнаване

Според доклад на Reuters в петък, през април 2021 г., ръководителят на Binance за Източна Европа и Русия Глеб Костарев е провел срещи с руското звено за финансово разузнаване, Росфинмониторинг (Росфин).

Съобщава се, че Костарев е бил помолен от правителствения орган да им предостави данни за клиенти, включително имена и адреси, които ще използва за проследяване на BTC, дарени на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Смята се, че регионалният ръководител на Binance се е съобразил, като по-късно е казал на свой колега, че не е имал „голям избор„.

Росфин работи като подразделение на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ). ФСБ, наследникът на тайните служби на КГБ, е мястото, където започва кариерата на президента Владимир Путин.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Крипто борсата Coinbase разкри инвестиционната си стратегия

Навални събра милиони в Биткойн дарения между декември 2016 г. и февруари 2021 г. в опит да помогне на своята фондация FBK да разкрие корупцията в режима на Путин. Даренията нараснаха значително след като той беше отровен и по-късно хвърлен в затвора. FBK на Навални е категоризирана като терористична организация от Росфин.

Отговори на Binance

Binance се защити от това, което смята за фалшиви твърдения от Reuters.

Предположенията, че Binance е споделяла каквито и да е било потребителски данни, включително за Алексей Навални, с руската ФСБ, контролирани агенции и руски регулатори, са категорично неверни„, споделиха от борсата в изявление в петък.

Binance отбеляза, че активно лобираше пред руските регулатори за създаване на регулаторна рамка за криптовалутите преди нахлуването на Путин в Украйна през февруари. Binance също поддържа теорията, че регулираните крипто борси трябва да работят ръка за ръка с държавни служители.

Днес всяко правителствено или правоприлагащо учреждение в света може да поиска потребителски данни от Binance, стига те да са придружени от подходящия правен орган. Русия не е по-различна.“

Глобалната борса обаче твърди, че е спряла всякакви инициативи за изграждане на отношения с руското правителство след военната му атака и не е подписала никакви специални споразумения с официалните лица на Путин. Binance също така добави, че „запазва правото да отхвърли исканията на правоприлагащите органи, ако те не издържат на проверка“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн може да се срине до $27,000, твърди трейдър с редица точни прогнози

Костарев на страницата си във Facebook обяви, че е „абсолютна лъжа„, че от него и борсата Binance са „изтекли данните на Навални или потребители и са стигнали до Росфин или ФСБ“.

Binance също публикува имейл кореспонденция между Reuters и нейни представители, които бяха част от констатациите на разследването. Освен това компанията заяви, че ще напише официална жалба до новинарската публикация, позовавайки се на сензационна журналистика.

Новината идва малко след като Binance обяви ограничения за руски клиенти с баланс над 10,000 евро в отговор на последния пакет от санкции на Европейския съюз. Ограничените сметки са настроени на режим само за теглене и няма да могат да депозират никакви средства или да търгуват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене