НАЧАЛО Финтех

Binance открива крипто борса в Тайланд

ноември 16, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance открива крипто борса в Тайланд

Binance, водещ играч в сферата на крипто борсите, се готви да открие присъствието си в Тайланд, като стартира нов обмен през следващата година.

Тази борса ще бъде управлявана съвместно от Binance и подразделение на Gulf Energy Development, голяма енергийна компания, основана от тайландския милиардер Сарат Ратанавади.

Сътрудничеството, известно като Gulf Binance, е получило зелена светлина от тайландската Комисия за ценни книжа и фондови борси за стартиране на операциите, както бе посочено в преведена от Тайландската фондова борса документация.

По-рано през май Gulf Binance получи лицензи от тайландската Комисия за ценни книжа и борси, за да функционира като регулирана борса за дигитални активи и брокерска дейност. Това неотдавнашно одобрение разчиства пътя за официалното ѝ стартиране.

Понастоящем платформата за дигитални активи е във фаза на ексклузивни покани и има за цел да предоставя услуги по обмен и брокерски услуги на криптовалути и дигитални токени. Gulf Binance дава приоритет на сигурността и спазването на разпоредбите на SEC, осигурявайки сигурна среда за търговия на потребителите. Тя планира да отвори врати за обществеността в началото на 2024 г.

Gulf Energy Development държи значителна позиция в тайландския сектор за дистрибуция на природен газ и има диверсифицирани инвестиции в производството на енергия от възобновяеми източници, развитие на инфраструктурата и предприятия в областта на дигиталната инфраструктура. Забележително е, че Gulf Energy преди това е инвестирала в базираното в Съединените щати подразделение на Binance, Binance.US, демонстрирайки доверие във възможностите на борсата.

Съвместното предприятие между Binance и Gulf Energy Development стартира в началото на 2022 г., което означава навлизане на Binance на тайландския пазар.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Град в Швейцария интегрира блокчейна на Polygon в платежното си приложение

Приложението за разплащания MyLugano в Лугано, град в Швейцария, наскоро обнови функциите си, като включи PoS на Polygon (MATIC).

ноември 22, 2023 22:00 1 мин. четене

Топ крипто банка получи лиценз да държи криптовалути

Commerzbank получи позволение да бъде първата търговска банка с пълно обслужване в Германия, която получава лиценз за попечителство на криптовалути.

ноември 15, 2023 19:00 1 мин. четене

Revolut увеличава таксите за премиум потребителите

Revolut повишава цените на премиум плановете си в рамките на цялостна промяна, която ще доведе до допълнителни ползи за абонатите.

ноември 14, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.