НАЧАЛО Финтех

Binance официално представи своя Web3 портфейл

ноември 8, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance официално представи своя Web3 портфейл

Binance, известна крипто борса, наскоро представи новия си Web3 портфейл по време на конференцията Binance Blockchain Week в Истанбул. Този портфейл ще бъде достъпен за всички потребители чрез мобилното приложение на Binance.

Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, обясни мотивацията за това пускане, като подчерта, че Web3 портфейлите надхвърлят обикновеното съхранение на дигитални активи. Те играят ключова роля в рамката на Web3, предоставяйки на физическите лица възможността за самостоятелно финансиране.

За да се оптимизира потребителското изживяване, Web3 портфейлът на Binance е интегриран в основното приложение на Binance, използвано предимно за търговия с криптовалути. Портфейлът използва MPC технологията (multiparty computation), която разделя частните ключове на потребителя на три по-малки компонента, известни като “key shares“.

Потребителят поддържа контрол върху два от тези ключови дялове, като по този начин се осигурява самостоятелното попечителство. Говорител на Binance потвърди пред Cointelegraph, че портфейлът на Binance не е достъпен за потребителите в САЩ поради недостъпността на Binance.com в страната.

Според Ричард Тенг, ръководител на регионалните пазари в Binance, MPC технологията облекчава опасенията за загуба на сийд фразата.

Искаме нашите потребители да имат увереност, че взаимодействат с Web3 в рамките на сигурна и защитена среда. Ето защо включихме MPC технологията и използвахме надеждната инфраструктура за сигурност на Binance Web3 портфейла.

В разговор с Cointelegraph представител на Binance подчерта важността на това потребителите все още да пазят активите и достъпа си до портфейла. Трите ключови дяла ще се съхраняват на три отделни места: първият дял в Binance, вторият съхраняван локално на мобилното устройство на потребителя, а третият криптиран с паролата за възстановяване на потребителя и архивиран в личното му облачно пространство, като iCloud или Google Drive.

Стремежът на Binance да се разшири към допълнителни крипто услуги съвпада с предизвикателствата при задържането на инвеститорите в бизнеса ѝ със спот търговия. В доклад на компанията за блокчейн анализи 0xScope се посочва, че пазарният дял на Binance в спот търговията ще спадне до 40% през 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Град в Швейцария интегрира блокчейна на Polygon в платежното си приложение

Приложението за разплащания MyLugano в Лугано, град в Швейцария, наскоро обнови функциите си, като включи PoS на Polygon (MATIC).

ноември 22, 2023 22:00 1 мин. четене

Binance открива крипто борса в Тайланд

Binance, водещ играч в сферата на крипто борсите, се готви да открие присъствието си в Тайланд, като стартира нов обмен през следващата година.

ноември 16, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ крипто банка получи лиценз да държи криптовалути

Commerzbank получи позволение да бъде първата търговска банка с пълно обслужване в Германия, която получава лиценз за попечителство на криптовалути.

ноември 15, 2023 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.