НАЧАЛО Други

Binance назначи служител на FCA като ръководител на глобалната регулация

април 9, 2022 16:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance назначи служител на FCA като ръководител на глобалната регулация

Binance назначи висш служител от Управлението за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA) за свой глобален директор на регулаторната политика.

Стивън МакУиртър напусна регулатора след повече от девет години мандат, където заемаше редица роли, свързани с финтех, според публикация в LinkedIn в петък.

Съвсем наскоро той работи като мениджър по стратегии и ангажименти в отдела за данни, технологии и иновации.

Той допринесе за дългоочаквания Kalifa Review на UK Fintech, поръчан от канцлера за идентифициране на стратегически области на развитие в сектора.

Имах много късмет по времето си във FCA да участвам в много национални, европейски и глобални политически инициативи и дебати, особено по отношение на регулирането на технологиите на финансовите услуги, където работата с много големи регулатори, фирми и глобални органи ми даде [близък поглед] по време на завладяващ период в разработването на политики”, написа той в LinkedIn.

“Като регулатор, кой би си помислил преди няколко години, че Cloud, AI, DLT, MetaFi или DAO, за да назовем само няколко, ще станат толкова актуални…?”

Прочети Още: Какви са перспективите на Cardano (ADA)?

Назначението идва, тъй като главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао, високопрофилният крипто милиардер, известен като CZ, наскоро беше забелязан да ухажва влиятелно събиране на държавни служители на Обединеното кралство в Уестминстър.

МакУиртър е последният пример за служител, който преди е бил настанен в публична организация, като централна банка, правителство или регулатор, който отива в крипто фирма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене