НАЧАЛО Други

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

Според твърденията на правителството на САЩ, Bitzlato е управлявала операциите си без подходящи KYC (опознай клиента си) процедури, което ѝ е помогнало да се превърне в убежище за престъпни приходи и средства, предназначени за използване в престъпна дейност.

На 18 януари клиенти на Binance се оплакаха от блокирани сметки и от това, че не могат да изтеглят средствата си от борсата. Засегнатите потребители създадоха групов чат в Telegram, за да съобщят за проблемите, заявявайки, че сметките им са били блокирани без предупреждение.

Членовете на групата смятат, че има паралел между блокирането и действията по принудително изпълнение срещу Bitzlato от страна на Министерството на правосъдието (DOJ) на Съединените щати. Тогава органите на Америка за борба с финансовите престъпления включи Binance в списъка на най-големите Биткойн (BTC) контрагенти на Bitzlato.

Според информацията говорител на Binance е заявил, че неотдавнашните спирания наистина са свързани с Bitzlato:

Миналата седмица нашият екип за съответствие и разследвания спря сметките на някои потребители от няколко държави, включително от Източна Европа и ОНД [Общност на независимите държави] връзка със Bitzlato.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори следят няколко алткойна готови за възход – Santiment


Говорителят на Binance подчерта, че повечето от прекратяванията са били временни, като заяви още:

В момента над 90% от сметките са отключени, а потребителите са уведомени за това. Всички средства са в безопасност. На засегнатите потребители – по-малко от 20 – е предоставена съответната информация за контакт с правоприлагащите органи.

Криптоборсата също така посъветва потребителите да разгледат статията на Binance за множеството причини, поради които сметката им в Binance може да бъде блокирана, и какво да правят в подобна ситуация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене