НАЧАЛО Други

Байдън се среща с директорите на големи бизнеси, въпреки критиките към корпоративна Америка

11.06.2024 17:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Байдън се среща с директорите на големи бизнеси, въпреки критиките към корпоративна Америка

Президентът Джо Байдън се обърна към корпоративните лидери по време на изборите., въпреки че преди това критикуваше корпоративна Америка.

Бившият президент призовава за по-високи данъци върху големите компании и твърди, че те са отговорни за инфлацията.

Двамата лидери искат да докажат, че могат да работят заедно с работодателите, тъй като това е от решаващо значение преди изборите през ноември.

Според служители на Байдън те са готови за предложения как да се увеличат инвестициите и да се подобри икономиката.

От друга страна, Тръмп ще говори за икономическата си политика по време на среща с членовете на асоцията “Business Roundtable”, въпреки че нямаше успехи с това преди. Макар и да получи покана, президентът Байдън няма да може да присъства, тъй като е на посещение в Италия за срещата на върха на Г-7, където ще бъде представен от началника на кабинета Джеф Зиентс.

До април администрацията на Байдън се свърза с повече от 100 изпълнителни директори чрез Zients, който ръководи тези усилия. Според тях всички основни опасения са били разгледани и икономиката се справя доста добре, тъй като инфлацията е започнала да намалява, докато няма признаци за навлизане в рецесия.

Все още обаче имаше няколко проблема като липса на квалифицирани работници и дълги бюрократични процедури, които изискваха незабавно внимание. Освен това някои бизнес лидери се страхуваха, че ако Тръмп се върне със своите протекционистични политики, тогава може да има хаос на финансовите пазари, наред с други неща като налагане на несправедливи тарифи.

Междувременно министърът на търговията Джини Раймондо говори за плановете си да увеличи броя на жените в строителната индустрия и да гарантира, че производственият сектор, особено в производството на компютърни чипове, разполага с достатъчно квалифицирана работна сила чрез програми за чиракуване, наред с други.

Тя също така заяви, че сътрудничеството между работодателите и обучаващите институции трябва да бъде засилено, за да се отговори на специфичните нужди на различни пазари на труда, което е от решаващо значение за постигане на приобщаващ растеж, освен връщане на доверието сред гласоподавателите от средната класа, които търсят по-добри възможности при кандидатурата на Байдън за втори президентски мандат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.