НАЧАЛО Биткойн

Хедж фондовете залагат срещу Биткойн – Какво да очакваме?

09.06.2024 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фондовете залагат срещу Биткойн – Какво да очакваме?

В петък Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад до $68,500, след което леко се възстанови до над $69,300 към 9 юни (13:30 ч. българско време).

Това движение на цените съвпадна с промяната в пазарните нагласи, отразена в последния доклад за ангажиментите на търговците (Commitments of Traders – COT) на Комисията за търговия със стоки и фючърси (Commodities and Futures Trading Commission – CFTC).

Докладът разкри, че хедж фондовете значително шортват Биткойн, което показва мечи настроения сред институционалните инвеститори, които очакват цената на криптовалутата да спадне.

Някои сравниха случващото се с предишни пазарни събития като шорт скуиза на Volkswagen през 2008 г. предполага потенциал за драматичен пазарен обрат. Големият брой шорт позиции може да доведе до шорт скуиз, при който внезапното увеличение на цените принуждава продавачите на шорт позиции да покрият позициите си чрез обратно изкупуване, което води до още по-високи цени.

Последици за цената на флагманскта криптовалута

Волатилният характер на пазарите на криптовалути означава, че могат да възникнат бързи и неочаквани движения на цените. Ако цената на Биткойн се повиши рязко, трайдърите с шорт позиции ще бъдат изправени пред значителни загуби, което може да доведе до каскада от покупки, тъй като те ще се борят да покрият позициите си. Това би могло да доведе до значителни сътресения на пазара.

Въпреки че хедж фондовете очакват Биткойн да поевтинее, техническите индикатори и прогнозите на анализаторите сочат бичи перспективи. Това показва, че криптовалутата може скоро да достигне нов връх, което потенциално да ликвидира шортовете и да предизвика безпрецедентно рали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy набира средства, за да купи още Биткойн

Един от най-големите институционални притежатели на Биткойн MicroStrategy обяви днес, че възнамерява да предложи, в зависимост от пазарните условия и други фактори, конвертируеми първостепенни облигации с падеж 2032 г. на обща стойност $500 милиона в частно предлагане на лица, за които има основания да се смята, че са квалифицирани институционални купувачи.

13.06.2024 13:54 1 мин. четене

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.