Home

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

15.06.2024 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

Милиардерът Марк Кюбан предупреди, че действията на Генслер няма да донесат нищо добро на неговата партия на президентските избори през 2024 г. Може би дори биха могли да станат причината за евентуална загуба.

Кюбан, в типичния си стил добави, че хората, които държат дигитални активи, също могат да се отдръпнат от тях. “Политическата кариера вече не е за него, защото той просто я унищожи“, заяви публично Кюбан.

На Coinbase конференцията State of Crypto, където милиардерът бе говорител, той заяви, че SEC вреди на американските крипто компании.

Освен Кюбан, към критиките за бавния напредък на SEC в областта на крипто регулирането се присъединиха и други. Сенатор Бил Хагерти също бе поискал от Гари Генслер да се съсредоточи върху осигуряването на регулаторна яснота за крипто индустрията.

Хагерти подчерта необходимостта от енергична среда, благодарение на която прането на пари ще стане доста прозрачно и крипто индустрията ще успее да се запази.

Въпреки това Генслер опонира на критиците си, заявявайки, че не е едно и също нещо, ако хората не харесват правилата или ако правилата се нарушават в резултат на неяснота. Той все пак увери, че спот Етериум ETF е “надяваме се” одобрен и ще бъде пуснат до лятото.

Освен това сенатор Дик Дърбин попита дали базираната във Вашингтон Комисия за търговия със стоки и фючърси (CFTC) разполага с необходимите активи, за да контролира крипто пазара. Генслер допълни, че “всичко се свежда до това какви ресурси получават“. Той подчерта, че CFTC няма създадена ясна система за разкриване на информация като тази по линия на SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.