НАЧАЛО Биткойн

Бенджамин Коуен сподели какъв е най-лошия сценарии за крипто според него

март 12, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бенджамин Коуен сподели какъв е най-лошия сценарии за крипто според него

Крипто аналитикът Бенджамин Коуен алармира за евентуален значителен спад на крипто пазарите, установявайки прилики между настоящия срив на крипто пазара и срива на технологичните акции в dot-com ерата.

Той посочи представянето на Nasdaq по време на dot-com ерата и използва процентите на пазарното рали, както и спада от този период, за да посочи накъде може да се насочи общата пазарна капитализация на криптовалутите.

Според Коуен общата пазарна капитализация на всички крипто активи може да стане свидетел на още една фаза на капитулация, подобна на тази, която преживя Nasdaq през 2022 г., когато се срина с около 30%, преди да достигне дъното.

Той прогнозира, че най-лошият сценарий за крипто пазара ще бъде пазарна капитализация от $400 до $500 милиарда за целия клас активи. Това би представлявало спад с над $460 милиарда, тъй като общата пазарна капитализация към момента на писане на статията е около $966 милиарда.

Коуен отбеляза, че сривът на dot-com ерата от върхът ѝ е настъпил за две години и половина, когато Nasdaq спадна с 83%. Той предупреди, че подобен спад от пика на крипто пазарите също може да доведе до намаляване на общата пазарна капитализация до диапазона от $400 до $500 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Не се очаква бичи пазар скоро – Лин Олдън


Въпреки това Коуен подчерта, че това би било най-лошия сценарий и все още е възможно дъното вече да е настъпило. Той каза, че винаги има шанс нещата за пазара да не се разиграят по най-лошия сценарий.

Въпреки това предупреждението на Коуен подчерта волатилността и непредсказуемостта на крипто пазарите, а анализът му може да подтикне инвеститорите да проявят предпазливост и да обмислят своята толерантност към риска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене