Home

Base вече е най-използваната мрежа от втори слой на Етериум, задминавайки Arbitrum

01.07.2024 7:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Base вече е най-използваната мрежа от втори слой на Етериум, задминавайки Arbitrum

Протоколът за мащабиране от втори слой на Coinbase, Base Network, наскоро надмина някои от водещите си конкуренти, включително Arbitrum.

Според ончейн анализатора Леон Вайдман Base мрежата официално се е превърнала в “най-използваната мрежа от втори слой на Етериум“.

Преди това Arbitrum заемаше тази позиция, но наскоро Base я надмина. През последните 30 дни транзакциите, обработени в мрежата, са се увеличили с повече от 60%.

На дневна база Base регистрира до 3.5 милиона транзакции, докато в Arbitrum се извършват около 2 милиона транзакции. През този период Base отбеляза 60% скок на дневните транзакции в сравнение с 22.3% увеличение за Arbitrum.

Няколко фактора вероятно са допринесли за значителния растеж на Base, включително продължаващата мания по меме токените.

Понастоящем общата пазарна капитализация на меме криптовалути възлиза на около $50 милиарда, a пазарната капитализация на Base мрежата възлиза на $2.01 милиарда, според данни на Coingecko.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.