НАЧАЛО Блокчейн

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

Иновативната услуга използва потенциала на блокчейн и технологиите за смарт договори, като цели да предефинира решенията за дигитални активи за институционални клиенти.

Тази разработка е на път да направи фундаментална революция в тези специфични бизнес сектори, като безпроблемно интегрира токенизираните депозити и смарт договорите в експанзивната глобална мрежа на Citigroup.

В отговор на ескалиращото търсене на програмируеми финансови услуги, които могат да се използват 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, Citi Token Services е готова да предостави на институционалните клиенти цялостен набор от решения, включващи трансгранични плащания, управление на ликвидността и автоматизирани услуги за търговско финансиране.

Забележително постижение на тази услуга е успешното ѝ пилотно сътрудничество с ключови играчи от индустрията, включително с известната корабна компания Maersk. Заедно те дигитализираха решение, наподобяващо традиционните банкови гаранции и акредитиви в рамките на екосистемата за търговско финансиране.

Технологията, демонстрирана в тази пилотна програма, рационализира целия процес, като гарантира, че и купувачите, и продавачите могат да се възползват от възможностите за незабавно плащане. Този напредък обещава да съкрати времето за обработка на транзакциите от няколко дни до едва няколко минути.

Освен значителния си напредък в областта на търговското финансиране, Citi Token Services е внедрен и в глобална пилотна програма за управление на парични средства. Тази инициатива дава на клиентите възможност за безпроблемно прехвърляне на ликвидност между различни клонове на Citi на принципа 24/7.

Важно е да се отбележи, че Citigroup използва частна, разрешена блокчейн технология, която е собственост и се контролира от самата институция. Този подход гарантира, че клиентите могат да получат достъп до тези най-съвременни услуги, без да е необходимо да хостват свои собствени блокчейн възли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Chainlink влиза в партньорство с топ кредитна институция

Децентрализираната оракулска услуга Chainlink (LINK) сключи партньорство с известната кредитна институция Australia and New Zealand Banking Group (ANZ).

октомври 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни системи за идентификация, Бразилия и Буенос Айрес предприемат значителни стъпки, които предвещават нова ера в дигиталната проверка на самоличността.

октомври 1, 2023 19:00 2 мин. четене

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.