НАЧАЛО Други

Bakkt ще направи обезценка в размер над $1.3 милиарда през Q3

октомври 30, 2022 11:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bakkt ще направи обезценка в размер над $1.3 милиарда през Q3

Bakkt, компания за управление на дигитални активи, ще направи обезценка в размер $1.3 -1.4 милиарда през третото тримесечие, става ясно от заявление до Комисията по ценни книжа и борси, подадено на 28 октомври.

Нейният мажоритарен акционер, Intercontinental Exchange (ICE), заяви в подаденото заявление, че планира да намали инвестицията си в Bakkt от $1.5 милиарда до около $400 милиона. Произтичащите от това разходи няма да се отразят на коригираната печалба, заяви ICE.

Bakkt също така планира да запише разходи в размер на $150-160 милиона за “определени неопределено дълготрайни нематериални активи”, според подадената информация.

Bakkt се сля с дружеството със специална цел за придобиване VPC Impact Acquisition Holdings през октомври 2021 г. Тя стана публична чрез Нюйоркската фондова борса (NYSE) на 18 октомври 2021 г., чийто собственик е ICE.

Компанията отчете нетна загуба от $27.6 милиона през второто тримесечие, което е по-малко от нетната загуба от $43.3 милиона през първото тримесечие. През август Bakkt заяви, че очаква тримесечни нетни загуби през годината, тъй като продължава да инвестира в бизнеса.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с над 30% за няколко часа – ето защо


През месеците след излизането на борсата в ръководството на Bakkt се случиха значителни сътресения. Бившият главен оперативен директор на компанията Адам Уайт обяви, че напуска през декември 2021 г., като през август се присъедини към Blackstone като старши съветник. След това главният финансов директор на компанията Дрю ЛаБен обяви напускането си през май. Карън Александър пое временно тази роля на 23 май, а на 9 август официално стана финансов директор.

Bakkt ще обяви резултатите си за третото тримесечие на 3 ноември. Акциите на Bakkt спаднаха от най-високата си стойност от около $50 долара до прибличително $2 към момента на публикуване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.