НАЧАЛО Други

Bakkt ще направи обезценка в размер над $1.3 милиарда през Q3

октомври 30, 2022 11:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bakkt ще направи обезценка в размер над $1.3 милиарда през Q3

Bakkt, компания за управление на дигитални активи, ще направи обезценка в размер $1.3 -1.4 милиарда през третото тримесечие, става ясно от заявление до Комисията по ценни книжа и борси, подадено на 28 октомври.

Нейният мажоритарен акционер, Intercontinental Exchange (ICE), заяви в подаденото заявление, че планира да намали инвестицията си в Bakkt от $1.5 милиарда до около $400 милиона. Произтичащите от това разходи няма да се отразят на коригираната печалба, заяви ICE.

Bakkt също така планира да запише разходи в размер на $150-160 милиона за „определени неопределено дълготрайни нематериални активи“, според подадената информация.

Bakkt се сля с дружеството със специална цел за придобиване VPC Impact Acquisition Holdings през октомври 2021 г. Тя стана публична чрез Нюйоркската фондова борса (NYSE) на 18 октомври 2021 г., чийто собственик е ICE.

Компанията отчете нетна загуба от $27.6 милиона през второто тримесечие, което е по-малко от нетната загуба от $43.3 милиона през първото тримесечие. През август Bakkt заяви, че очаква тримесечни нетни загуби през годината, тъй като продължава да инвестира в бизнеса.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с над 30% за няколко часа – ето защо


През месеците след излизането на борсата в ръководството на Bakkt се случиха значителни сътресения. Бившият главен оперативен директор на компанията Адам Уайт обяви, че напуска през декември 2021 г., като през август се присъедини към Blackstone като старши съветник. След това главният финансов директор на компанията Дрю ЛаБен обяви напускането си през май. Карън Александър пое временно тази роля на 23 май, а на 9 август официално стана финансов директор.

Bakkt ще обяви резултатите си за третото тримесечие на 3 ноември. Акциите на Bakkt спаднаха от най-високата си стойност от около $50 долара до прибличително $2 към момента на публикуване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене