НАЧАЛО Други

Бахамски адвокати настояват за информация от FTX

декември 11, 2022 11:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бахамски адвокати настояват за информация от FTX

Адвокатите, представляващи Комисията по ценни книжа на Бахамските острови, търсят достъп до базата данни на управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса FTX.

Бахамските адвокати подадоха спешна молба до съдия по несъстоятелността в Делауеър, с която поискаха достъп до базата данни с с информация за международни клиенти на FTX, за да подпомогнат разследванията си.

Според информацията в искането се описват предишни неуспешни опити за достъп до базата данни на фалиралата криптоборса. Освен това адвокатите твърдят, че служителите и правните съветници на FTX са попречили на властите да получат желаната информация.

Съобщава се, че въпросната информация се съхранява в базите данни на Amazon Web Services (AWS) и Google Cloud Portal, които включват лична информация като адреси на портфейли, баланси на клиенти, записи за депозити и тегления, сделки, счетоводни данни и други.

Услугата AWS е била използвана за съхраняване на информация за клиентите, а услугите на Google като платформа за анализ на данни на потребители, пребиваващи извън САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарът тъне в несиугурност – вижте какво казват експертите


Според адвокатите производството по несъстоятелност в САЩ „няма да претърпи никаква вреда или затруднение, ако информацията бъде предоставена“.

Съобщава се още, че на 7 декември новият управленски екип на FTX е наел екип от финансови криминалисти, за да проследи липсващите средства на клиентите, надхвърлящи $450 милиона във формата на криптовалути.

Криминалистите имат за задача да извършат „проследяване на активите„, за да се идентифицират и възстановят липсващите криптовалути. Също така, ще помогнат и в преструктурирането, предприето от FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене