НАЧАЛО Други

Бъдещето на блокчейн гейминга

май 30, 2018 9:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бъдещето на блокчейн гейминга

От скромните си начала като стереотипни източници на забавление за "задръстеняци" и хора, които просто не се вписват, игралната индустрия се превърна в поп-култура.

Вече е по-голяма от Холивуд, като само миналата година донесе повече от 100 милиарда долара.

И така, какво ще се случи, когато се сблъскат игрите и блокчейн?

Опитни разработчици в 8 Circuit Studios смятат, че може да имат отговора. Започва с това да позволява на играчите да притежават героите, които създават, и предметите, които използват в играта.

Ако сте в крипто пространство, има много хора, които искат да притежават собствени пари“, казва Джеймс Майо, основателят и президентът на 8 Circuit Studios. „Те не искат да бъдат контролирани и манипулирани от другите. Мисля, че геймърите ще разберат незабавно и това – когато става въпрос за предметите, които те получават и героите, които развиват и към които се привързват.

Майо и неговият екип използват блокчейна на Етериум , за да направят това тяхно виждане за нещата в реалност. В крайна сметка основателя на студиото вижда разработчиците на игри от цял свят, които се обединяват, за да създадат това, което той нарича „metaverse“ (метавселена), цифров свят, където геймърите могат свободно да преместват своите герои и предмети в различни платформи, игри и среди.

Фаза първа е просто запазване на състоянието на вашия герой – ниво, предмети и т.н. Вторият ви позволява да внесете този герой във всяка игра, която пускаме. Последната фаза ви позволява да внесете героя си във всяка игра, която можете да си представите, независимо от издателя, който я е създал и платформата, на която се намира.

Екипът на 8 Circuit Studios има впечатляващи данни. Майо е 25-годишен ветеран от хазартната индустрия, след като е работил в Nintendo и Microsoft, върху проекти като Super Mario World, Donkey Kong Country, Age of Empires II, F.E.A.R and Mechwarrior III/IV. Той е събрал екип от водещи разработчици, които имат опит в студия като Disney Interactive и EA. Тяхната обща цел е да намерят нови начини да дадат сила на играчите.

8 Circuit Studios наскоро пусна първата си базираната на блокчейн игра Alien Arsenal за iOS и Android – едно усилие, постигнато от няколко компании за игра на блокчейн. Играта е за събиране на извънземни същества и увеличаване на статистики и способности на героя, докато се биете с престъпни босове.

Можете също така да използвате криптовалутата на 8 Circuit Studios, 8Bit Token, за вдигане на нива и търговия с други играчи.

Зад геймплея е още един поглед към това, което може да изглежда бъдещето на блокчейн игрите. 8 Circuit Studios дава на играчите, които изтеглят Alien Arsenal „SpaceDrop“ – което повечето от хората в крипто пространството биха нарекли airdrop.

Новите потребители ще получат цифров портфейл и пет 8Bit токена в главната мрежа, което ще намалее с течение на времето. Не е необходимо Metamask или друго разширение на браузър на трети страни.

Екипът също така създава игра за оцеляване в космоса, наречена D-PARC, която обединява космически битки с класическия shooter от първо лице. D-PARC е планирана за пускане през следващата година за PC, Xbox One и PS4.

За нас, създаването на вълнуваща технология, която интегрира блокчейн с game engine-и като Crytek, Unity и Unreal – това е голяма част от нашата дългосрочна визия. Гейминг индустрията дава тласък на новите технологии и това прави блокчейна естествен и вълнуващ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене