НАЧАЛО Други

Бъдещето на блокчейн гейминга

май 30, 2018 9:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бъдещето на блокчейн гейминга

От скромните си начала като стереотипни източници на забавление за "задръстеняци" и хора, които просто не се вписват, игралната индустрия се превърна в поп-култура.

Вече е по-голяма от Холивуд, като само миналата година донесе повече от 100 милиарда долара.

И така, какво ще се случи, когато се сблъскат игрите и блокчейн?

Опитни разработчици в 8 Circuit Studios смятат, че може да имат отговора. Започва с това да позволява на играчите да притежават героите, които създават, и предметите, които използват в играта.

Ако сте в крипто пространство, има много хора, които искат да притежават собствени пари“, казва Джеймс Майо, основателят и президентът на 8 Circuit Studios. „Те не искат да бъдат контролирани и манипулирани от другите. Мисля, че геймърите ще разберат незабавно и това – когато става въпрос за предметите, които те получават и героите, които развиват и към които се привързват.

Майо и неговият екип използват блокчейна на Етериум , за да направят това тяхно виждане за нещата в реалност. В крайна сметка основателя на студиото вижда разработчиците на игри от цял свят, които се обединяват, за да създадат това, което той нарича „metaverse“ (метавселена), цифров свят, където геймърите могат свободно да преместват своите герои и предмети в различни платформи, игри и среди.

Фаза първа е просто запазване на състоянието на вашия герой – ниво, предмети и т.н. Вторият ви позволява да внесете този герой във всяка игра, която пускаме. Последната фаза ви позволява да внесете героя си във всяка игра, която можете да си представите, независимо от издателя, който я е създал и платформата, на която се намира.

Екипът на 8 Circuit Studios има впечатляващи данни. Майо е 25-годишен ветеран от хазартната индустрия, след като е работил в Nintendo и Microsoft, върху проекти като Super Mario World, Donkey Kong Country, Age of Empires II, F.E.A.R and Mechwarrior III/IV. Той е събрал екип от водещи разработчици, които имат опит в студия като Disney Interactive и EA. Тяхната обща цел е да намерят нови начини да дадат сила на играчите.

8 Circuit Studios наскоро пусна първата си базираната на блокчейн игра Alien Arsenal за iOS и Android – едно усилие, постигнато от няколко компании за игра на блокчейн. Играта е за събиране на извънземни същества и увеличаване на статистики и способности на героя, докато се биете с престъпни босове.

Можете също така да използвате криптовалутата на 8 Circuit Studios, 8Bit Token, за вдигане на нива и търговия с други играчи.

Зад геймплея е още един поглед към това, което може да изглежда бъдещето на блокчейн игрите. 8 Circuit Studios дава на играчите, които изтеглят Alien Arsenal „SpaceDrop“ – което повечето от хората в крипто пространството биха нарекли airdrop.

Новите потребители ще получат цифров портфейл и пет 8Bit токена в главната мрежа, което ще намалее с течение на времето. Не е необходимо Metamask или друго разширение на браузър на трети страни.

Екипът също така създава игра за оцеляване в космоса, наречена D-PARC, която обединява космически битки с класическия shooter от първо лице. D-PARC е планирана за пускане през следващата година за PC, Xbox One и PS4.

За нас, създаването на вълнуваща технология, която интегрира блокчейн с game engine-и като Crytek, Unity и Unreal – това е голяма част от нашата дългосрочна визия. Гейминг индустрията дава тласък на новите технологии и това прави блокчейна естествен и вълнуващ.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене