НАЧАЛО Други

Axie Infinity е най-популярната NFT общност в 112 държави

юни 25, 2022 17:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Axie Infinity е най-популярната NFT общност в 112 държави

Axie Infinity е най-популярната NFT общност в 112 държави, според скорошно проучване на CashNetUSA

Страната, която най-много обича NFT, се оказа Черна гора, докато страната с най-много възражения срещу NFT е Полша. СВ същото време Сингапур е държавата с най-голям интерес към NFT.

Резултатите са получени чрез анализ на обема на търсенията в Google и настроенията в Twitter.

Интерес към Axie Infinity

Данните от Северна Америка, Европа, Близкия изток, Азия, Океания и Африка показват, че Axie Infinity е най-търсената NFT общност.

В регионите, с изключение на Северна Америка и Африка, Axie Infinity е съпътствана само от слаб интерес към Decentraland. Независимо от това, Axie се очертава като категоричен победител във всеки един от тези региони.

В случая със Северна Америка Decentraland се очертава като категоричен победител в резултатите от търсенето в Google. Въпреки че държи по-голямата част от региона, Axie Infinity, Sorare и Bored Apes все още са като малцинства в южните градове.

Африка е единственият регион без ясен победител в любопитството покрай NFT. Страните са разпределени между Decentraland, Axie Infinity, Sorare и Bored Apes. Town Star също успява да си осигури малък регион в рамките на Африка.

Южна Америка, от друга страна, е единственият регион, който не се интересува от Decentraland, Bored Apes или други. Axie Infinity доминира в целия регион, като единствено Чили се интересува от Sandbox.

Интерес към NFT

В допълнение към филтрирането на конкретните NFT  колекции, от които се интересува всеки регион, проучването анализира и общия интерес към NFT. Този раздел беше оценен чрез изчисляване на месечните търсения за „NFT“ на 1 милион души.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето колко Биткойн има най-големия BTC кит след скорошна покупка

Сингапур се очертава като страната с най-голям интерес към NFT като цяло, с 18,717 търсения на месец. Хонконг и Канада следват Сингапур на второ и трето място съответно с 15,213 и 12,358 търсения.

САЩ се нареждат на пето място в списъка с 10,677 месечни търсения за „NFT“.

Симпатия към NFT

Проучването анализира настроенията в Twitter, за да разбере кои региони обичат най-много NFT.

Резултатите показаха, че Полша е страната, която най-много „не харесва“ NFT, като е създала почти една четвърт (22,7%) от негативните туитове за NFT в световен мащаб. Никарагуа и Белиз следват Полша като втори и трети в списъка.

Черна гора, Босна и Херцеговина и Люксембург излизат начело на трите държави с най-голяма подкрепа за NFT.

САЩ не попадат в нито един от списъците. Въпреки доминацията на Bored Ape в региона, на 20 юни по улиците на Ню Йорк се проведе протест срещу NFT, макар и под формата на рекламна кампания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене