НАЧАЛО Алткойни

Axie Infinity (AXS) бележи ръст от над 100% от началото на годината

януари 24, 2023 11:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Axie Infinity (AXS) бележи ръст от над 100% от началото на годината

Axie Infinity (AXS) продължава впечатляващата си ценово движение, нараствайки с над 100% от началото на годината до ниво от около $12.7.

AXS е токен за управление на играта Axie Infinity. Базираната на блокчейн игра позволява на играчите да събират, развъждат, отглеждат, да воюват и търгуват със същества, известни като „axies“ (или аксита), които са дигитализирани като незаменяеми токени (NFT).

Положителното ценово представяне се случи преди отключване на токени, което се осъществи на 23 януари тази година. По време на събитието бяха освободени още 4.89 милиона нови токена – което е около 1.8% от общото предлагане (270 милиона) – на стойност около $62.1 милиона към момента на писане на статията

AXS е един от най-добре представящите се големи дигитални активи в настоящото пазарно рали, поведено от Биткойн (BTC). От началото на 2023 г. play-to-earn (P2E) токена е поскъпнал с над 100%, което е доста повече от ръста на флагманската криптовалута и Етериум (ETH).

 

axie infinity

Отключванията често се считат за мечи катализатори, които освобождават ликвидност и отварят врати за инвеститорите да продадат, осигурявайки си печалби. Именно заради това някои пазарни анализатори посъветваха своята общност да внимава, докато други твърдят, че отключването предоставя възможност за къси позиции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн бележи 190% възход – ето защо


Междувременно средният брой играчи в Axie Infinity е спаднал до най-ниските си нива. Според данните през последните 30 дни Axie е имала 432,001 активни играчи, което е най-ниското ниво от октомври 2020 г. насам. Между септември 2021 г. и май 2022 г. платформата постоянно е имала повече от 2 милиона активни играчи.

По онова време популярността на Axie рязко нарасна, тъй като играчите можеха да си изкарват повече пари чрез играта. Те обаче започнаха да я напускат, когато потенциалът им за печелене стана ограничен. Освен това отлив на играчите бе реализиран и след като играта претърпя хак през март 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-бързо растящите криптовалути за 2023 година

Най-бързо поскъпващи криптовалути през 2023 година. Всяка една от тях разполага с голям потенциал да расте по време на бичи пазар.

януари 29, 2023 14:18 7 мин. четене

Cardano: $4.5 милиарда навлизат в пазара – наплив на нови потребители

Блокчейн екосистемата на Cardano (ADA) пренесе огромния си растеж от 2022 г. в 2023 г., като още през първия месец на годината в мрежата продължиха да се наблюдават редица развития.

януари 28, 2023 17:00 2 мин. четене

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене