НАЧАЛО Блокчейн

Автомобилна компания влиза в партньорство с Cardano

януари 20, 2023 14:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Автомобилна компания влиза в партньорство с Cardano

В сряда на Световния икономически форум в Давос беше представен първият в света автомобилен проект, базиран на блокчейна на Cardano.

Проектът eTukTuk обяви, че ще започне да функционира в Шри Ланка с подкрепата на местното правителство. От страна на Cardano (ADA) присъстваха главният изпълнителен директор Фредерик Грегард и ръководителят на глобалния маркетинг Дейвид Тейлър.

Въпреки че многобройните опити за преобразуване на автомобилите Tuk-Tuk в електрически се провалиха в миналото поради липсата на достатъчна инфраструктура за зареждане, eTukTuk има за цел да преодолее това препятствие, като създаде икономика от типа „peer-to-peer„, използвайки блокчейна на Cardano.

Според информацията eTukTuk планира да се справи с липсата на инфраструктура за зареждане и високата цена на електронните превозни средства в развиващите се страни, като изгради динамичен, многостранен модел на приходите.

Oчаква се мрежата Cardano да играе централна роля в стимулирането на устойчива промяна в транспортните решения и борбата с финансовото неравенство.

Шофьорите и потребителите на eTukTuk ще могат да използват блокчейна на Cardano за транзакции и да плащат за услуги без нужда от пари в брой.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е готов да удвои цената си, твърди трейдър


Освен това компанията планира да използва блокчейна, за да даде шанс на шофьорите, пътниците и другите участници в мрежата да печелят награди. Технологията също така им позволява да се възползват от нарастващото използване и разширяване на инфраструктурата за зареждане на eTukTuk. Проектът очаква, че размерът на приходите, реализирани от шофьорите може да се увеличи с до 400%.

Peer-to-peer икономиката има за цел да стимулира разширяването на мрежата на eTukTuk от зарядни станции и електронни превозни средства, собственост на компанията, чрез блокчейн технологията.

Това от своя страна има за цел да подкрепи така необходимия преход от изкопаеми горива в региони, където липсва инфраструктура за електрически превозни средства, като същевременно се работи по решаването на глобални проблеми свързани с CO2.

За да даде старт на проекта eTukTuk работи с правителството на Шри Ланка и влиятелни партньори от индустрията, за да гарантира, че настоящите 1.2 милиона Tuk-Tuk автомобили с двигатели с вътрешно горене постепенно ще бъдат заменени с eTukTuk.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене