НАЧАЛО Биткойн

Австралийският спот Биткойн ETF IBTC прави своя дебют

03.06.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралийският спот Биткойн ETF IBTC прави своя дебют

Първият австралийски борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн, който директно притежава актива, ще започне да се търгува при отварянето на пазарите във вторник.

Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) ще дебютира на борсата Cboe Australia във вторник, 4 юни.

Макар че в Австралия вече се предлагат няколко борсово търгувани продукта, като Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), осигуряващи експозиция към Биткойн, Monochrome Asset Management е първият, който получи одобрение в рамките на новата категория за лицензиране на криптоактиви, създадена съгласно правилата за лицензиране на Австралийските финансови услуги (AFS) през 2021 г.

Това одобрение позволява на ETF-а да притежава директно BTC. От Monochrome заявиха, че авоарите на IBTC се съхраняват сигурно офлайн, като се използва решение за крипто попечителство, което е в съответствие с „австралийските регулаторни стандарти за институционално попечителство“.

Преди IBTC австралийските инвеститори можеха да инвестират само в ETF-и, които държаха Биткойн непряко или чрез офшорни Биткойн продукти, като и двете не се възползваха от правилата за защита на инвеститорите в рамките на лицензионния AFS режим на директно държани криптоактиви“, обясниха от Monochrome в изявление.

За разлика от американските си аналози, които се разплащат в брой, този ETF позволява обратно изкупуване от инвеститорите.

Главният изпълнителен директор на Monochrome Джеф Ю заяви, че очаква „силен интерес“ към ETF-а на фирмата му, като се има предвид стабилният ръст на индиректните Биткойн ETF продукти през последните месеци.

Той също така спомена, че фирмата е готова да разработи и пусне Етериум ETF, който също ще притежава актива директно.

Стартирането на IBTC в Австралия следва малко повече от месец след въвеждането на четири спот Биткойн ETF-а в Хонконг на 30 април.

Въпреки това три от четирите хонконгски ETF-а отбелязаха големи кумулативни нетни изходящи потоци след пускането им, с изключение на спот ETF-а за Биткойн на Bosera.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.