НАЧАЛО Регулации

Австралия иска да въведе регулаторна рамка за криптовалутите през 2023 г.

декември 15, 2022 13:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралия иска да въведе регулаторна рамка за криптовалутите през 2023 г.

През 2023 г. австралийското правителство планира да създаде рамка за лицензиране и регулиране на доставчиците на крипто услуги.

По-конкретно, правителството на Антъни Албанезе има за цел да определи кои дигитални активи следва да бъдат предмет на законите за финансовите услуги и какви правила са подходящи за защита на потребителите.

„Следващите стъпки в текущата работа на правителството по ‘картографиране на токените’ ще включват публикуването на консултативен документ в началото на 2023 г., за да се информира кои дигитални активи следва да бъдат регулирани от законите за финансовите услуги и да се разработят подходящи настройки за попечителство и лицензиране, за да се защитят потребителите“, се посочва в съобщение от Министерството на финансите на Австралия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Канада забранява ливъриджа при търговията с криптовалути


Въпреки че правителството на Албанезе предприема действия по отношение на регулирането на доставчиците на крипто услуги в Австралия, действителното законодателство няма да се появи, преди правителството да проведе консултации по планираната си рамка за попечителство и лицензиране.

Освен крипто, през 2023 г. правителството планира да укрепи платежните системи и инфраструктурата на финансовия пазар в Австралия, както и да създаде регулаторна рамка за „Купи сега, плати по-късно“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене