НАЧАЛО Крипто Крими

AT&T спечели съдебна битка за предполагаема небрежност при хакване 

април 4, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AT&T спечели съдебна битка за предполагаема небрежност при хакване 

AT&T излезе победител в съдебен процес, подаден от известния крипто инвеститор Майкъл Терпин преди почти шест години.

Терпин заяви, че е загубил милиони в дигитални активи след хакване при подмяна на SIM карти и обвини AT&T, че не са успяли да предотвратят атаката и кражбата на самоличност.

Документ от Централния окръжен съд на Калифорния обаче показва, че молбата на AT&T за обобщено решение е била удовлетворена миналата седмица, което означава, че съдията се е произнесъл в полза на телекомуникационния гигант, без да е необходимо да се стига до съдебен процес.

В средата на 2017 г. хакерите са подкупили служител на AT&T, за да подмени настройките на SIM картата на Терпин, което им е позволило да пренасочват обаждания и съобщения към неговия телефон. След това те са успели да нулират пароли и да изпратят 2FA съобщения на новия телефон, като в крайна сметка са откраднали $24 милиона под формата на криптовалута.

По-късно, през 2018 г., Терпин подаде съдебен иск срещу AT&T, искайки обезщетение за загубата на криптовалутите, както и наказателни обезщетения на обща стойност около $240 милиона. Претенциите му срещу компанията включваха твърдения за небрежност, нарушение на договора и нарушение на Закона за комуникациите, наред с други.

Съдия Отис Д. Райт II първоначално разреши разглеждането на някои от исковете на Терпин през февруари 2020 г., което означава, че му беше позволено да продължи да предявява претенциите си частично, след като AT&T получи частично отхвърляне.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят още сривове на банки, ето коя е следваща – Робърт Кийосаки


По това време съдът установи, че Терпин е установил “специални отношения” с AT&T, в резултат на които компанията може да му дължи “икономически вреди” за небрежност или нарушение на договор. В неотдавнашното решение обаче не бяха открити доказателства в подкрепа на претенциите на Терпин срещу AT&T.

Съдът постанови, че инвеститора не може да се компенсира за каквито и да било щети и че всички дати и крайни срокове по делото се отменят.

Случилото се подчерта необходимостта крипто потребителите да бъдат предпазливи по отношение на попечителството на активите си и да прилагат подходящи техники за управление на риска, като например използване на множество подписи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Севернокорейски хакери заподозрени в кражбата на $70 милиона от крипто борса

Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно стоят зад кражба на $70 милиона от крипто борсата CoinEx.

септември 18, 2023 16:00 2 мин. четене

Марк Кюбан загуби близо $1 милион през MetaMask

Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска атака срещу горещи портфейл. Според съобщенията от MetaMask портфейл, принадлежащ на милиардера Марк Кюбан, са източени близо $870,000.

септември 16, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.