НАЧАЛО Други

Астронавт пуска NFT колекция и дарява половин милион на Украйна

април 13, 2022 0:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Астронавт пуска NFT колекция и дарява половин милион на Украйна

Бивш астронавт на НАСА, който прекара близо година на Международната космическа станция, е последната публична личност, която пуска NFT.

Скот Кели стартира първата си NFT компилация „Dreams Out of This World“ днес, на Международния ден на човешките полети в космоса, за да бъде от полза за хуманитарните усилия на Украйна в лицето на войната с Русия.

Orange Comet, студио за разработка на съдържание, създаде въпросносто NFT. Кели и студиото се ангажираха да дарят 100 процента от нетните приходи от първоначалното пускане на „The Global Empowerment Mission“ в подкрепа на работата им в Украйна.

Представянето на NFT също е предназначено да привлече масовата публика към крипто и да ги насърчи да изследват неизвестното, подобно на това, което правеше през първите си дни на космически полети.

Разпродадено

Колекцията на Кели се състои от 3,333 произведения на генеративно изкуство, които в момента се продават в OpenSea. Всяко произведение изобразява астронавта в различни сценарии, като плаващ в космоса, облечен в костюм на горила или облечен в цветовете на знамето на Украйна.

Не Изпускай
Circle обявява набиране на $400 милиона и партньорство с BlackRock

Цялата му NFT колекция беше разпродадена само за няколко часа, събирайки повече от $500,000.

„Моята история не е типична за астронавт. Бях беден ученик, който растеше – трудно ми беше в училище и бях малко мечтател“, споделя Кели пред Space.com.

Рекордьор астронавт

Кели също е пенсиониран капитан от ВМС на САЩ, бивш военен изпитател, пилот на изтребител и инженер. В три пътувания той служи като командир на МКС.

През октомври 2015 г. той установи нов рекорд за общия брой дни, прекарани в космоса, което го прави най-дългата космическа мисия, предприемана някога от американски астронавт.

Кели заяви, че е бил вдъхновен от книга — „Правилните неща“ на Том Улф — и затова вярва с цялото си сърце в идеята, че „вдъхновението, когато се използва правилно и при точния човек в точния момент, може да доведе до невероятни резултати“.

„Имам силна вяра в технологиите. Доста се интересувах от криптовалутите и блокчейн технологията – може би не достатъчно рано, но през последните няколко години“, обясни Кели.

Автор на книги и вярващ в крипто

Неговото навлизане на NFT арената е естествено продължение за този космически пионер, който разглежда дигиталното изкуство като основни градивни елементи на метавселената – чисто нов дигитален свят, който все още е в начален стадий, но предлага неограничени възможности.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Robinhood официално изброи Shiba Inu (SHIB)

Той публикува книга със своите космически изображения през 2018 г. и оттогава е автор на други томове, включително един, озаглавен „Готов за стартиране“, който беше пуснат днес.

Кели е обиколил Земята повече от 8,300 пъти и е изминал повече от 321 милиона километра, осигурявайки му уникална перспектива. Той също така е прелитал или пътувал до много места на Земята.

„Вярвам, че метавселената, криптовалутите и блокчейн ще играят важна роля в нашето бъдеще“, каза той. „В резултат на това ми се стори подходящото време да се включа.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене