НАЧАЛО Други

Аржентински град ще инвестира в копаене на криптовалути

април 14, 2022 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Аржентински град ще инвестира в копаене на криптовалути

Град Сорадино в аржентинската провинция Санта Фе може да започне да копае криптовалута в опит да събере парите, необходими за надграждане на железопътната си инфраструктура.

Неговият кмет не вижда никакъв риск при копаене на дигитални валути, които могат да бъдат продадени незабавно.

Както местните медии съобщиха в неделя, градът с население от 6,000 души вече е закупил шест графични карти и в близко бъдеще ще закупи платформа за добив. Според кмета на Сорадино Хуан Пио Дровета инициативата за копаене на криптовалути е подкрепена от местната общност.

Подобно на много други селски градове в Аржентина, Сорадино беше силно засегнат от пандемията COVID-19 и произтичащата от нея инфлация и се бори да плати за модернизация на своята железопътна инфраструктура, която се върна в употреба миналата година след 33 години неактивност. Подобрението ще бъде насочено и към разходите за железопътен транспорт, свързващ Сорадино с ключовите градове в близост.

ПРОЧЕТИ ОЩЕRobinhood официално изброи Shiba Inu (SHIB)

Дровета оцени месечните приходи, които бъдещата криптодобивната дейност на града ще генерира, да бъдат около няколкостотин щатски долара. Кметът не уточни кои монети ще се копаят в Сорадино. В коментарите си относно възможните рискове от волатилността на цените на крипто активите, той подчерта, че макар да не се планира директна покупка на криптовалути, добивът остава сигурна опция за инвестиция:

Ние не купуваме криптовалути и [не] търсим печалба от спекулативен ход, чрез който [или] печелим [или губим]. Това, което ще правим, е да генерираме криптовалути, така че винаги ще печелим.

Дровета също така подчерта, че градът планира да плаща данъци от приходите си от добив, като вече е направил необходимото проучване по въпроса.


Ако започне своята операция за копаене, град Сорадино може да създаде уникален прецедент за преки инвестиции на общността в крипто копаене. Много по-често се случва да станем свидетели на институционализирани играчи в крипто майнинг пространството, които придобиват капацитет за покупка в малки градове, като Bitmain в тексаския град Рокдейл или дори централните правителства, които планират да построят майнинг градове от нулата, както в известния салвадорски проект „Bitcoin City.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене