НАЧАЛО Блокчейн

Ark Labs разработва нова платежна мрежа за Биткойн от втори слой

05.06.2024 0:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Labs разработва нова платежна мрежа за Биткойн от втори слой

Според информацията Ark Labs е започнала разработването на нова платежна мрежа за Биткойн от втори слой, изградена на базата на протокола Ark.

Целта на Ark е да предложи по-рационализирано, самостоятелно решение от втори слой за Биткойн, което премахва необходимостта потребителите да управляват възли, канали за плащане и ликвидност.

Първоначално предложен през 2023 г., протоколът Ark има за цел да осигури решение за мащабиране на Биткойн, което се интегрира с Lightning Network.

Платформата се стреми да предостави по-удобно за потребителите изживяване, като същевременно поддържа самостоятелно попечителство на средствата.

Марко Арджентиери, главен изпълнителен директор на Ark Labs, изрази ентусиазма си за проекта, заявявайки:

Със стартирането на Ark Labs най-накрая вдъхваме живот на Ark, позволявайки на потребителите незабавно да се възползват от безпроблемни и мащабируеми операции.

Протоколът на Ark се различава от Lightning Network по това, че потребителите не трябва да управляват платежни канали или да обработват входяща и изходяща ликвидност, за да извършват плащания. Вместо това Ark се състои от мрежа от доставчици на услуги Ark (ASP), към които потребителите могат да се свързват чрез портфейли, съвместими с Ark.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.