НАЧАЛО Алткойни

Ark Invest подаде заявление за спот Етериум ETF

септември 7, 2023 5:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest подаде заявление за спот Етериум ETF

Ark Invest и 21Shares подадоха заявление за създаването на първия американски борсово търгуван фонд (ETF), който цели директна експозиция към Етериум - втората по големина криптовалута в света.

Ако получи зелена светлина, стартирането на спот Етериум ETF от страна на Ark Invest ще представлява значителен етап в сферата на инвестициите в криптовалути.

Различавайки се от неотдавна предложените спот ETF с фючърси на Етериум, предложението, представено от Ark Invest и 21Shares, се отличава с това, че притежава директно ETH токени. Този подход за директно инвестиране отличава Етериум ETF-a на Ark и 21Shares от останалите, като демонстрира силен ангажимент за предоставяне на цялостен набор от продукти за криптовалути.

Въвеждането на въпросният ETF служи като доказателство за вярата в трансформиращия потенциал на блокчейн технологията и децентрализираните финанси, отстоявана от основателката на Ark Invest, Кати Ууд.

Неотдавнашното подаване на документи в Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в сряда бележи ключов момент в продължаващото развитие на индустрията на криптовалутите.

В случай че бъде получено регулаторно одобрение, борсово търгуваният фонд ще се търгува под символа ARKE и е позициониран така, че да се превърне в еталон за инвестиции, фокусирани върху Етериум, в рамките на САЩ.

Целта на този ETF е да предложи на инвеститорите прозрачен и регулиран начин за участие в растежа на Етериум.

Струва си да се отбележи, че подаването на документи от Ark Invest съвпада със засиления натиск от страна на Grayscale за това SEC да одобри превръщането на Биткойн тръста на компанията в  спот ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.