НАЧАЛО Други

Ark Invest купува акции на Биткойн тръста на Grayscale

ноември 15, 2022 18:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest купува акции на Биткойн тръста на Grayscale

Компанията Ark Invest на Кати Ууд купи акции в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в понеделник, дни след като отстъпката на тръста достигна ново дъно.

Ark закупи 315,259 акции на GBTC в понеделник, според последната си документация. Акциите бяха добавени към Ark Next Generation Internet ETF. Покупката на мениджъра на активи възлиза на над $2.8 милиона. Това представлява първата покупка на GBTC от страна на Ark от юли 2021 г. насам.

GBTC, която се търгува с отстъпка от началото на 2021 г., достигна рекордно ниско ниво от 41.69% миналия четвъртък. Продължаващият ценови натиск на криптопазара, свързан със срива на FTX, оказа допълнителен натиск върху отстъпката на тръста. GBTC достигна ново дъно през юни по време на криптокредитната криза и отново през септември, когато цените рязко спаднаха.

Отстъпката представлява пазарната цена на акциите на GBTC, която е с повече от 40% по-ниска от нетната стойност на активите му, или NAV. Днес GBTC се търгуваше с отстъпка от -39.81%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин продава Етериум на стойност милиони долари


Активите под управление (AUM) на GBTC се сринаха тази година в унисон със спада на цените на криптовалутите. AUM на тръста е спаднал от $30 милиарда през януари до $10.5 милиарда днес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене