НАЧАЛО Други

Ark Invest купува акции на Биткойн тръста на Grayscale

15.11.2022 18:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest купува акции на Биткойн тръста на Grayscale

Компанията Ark Invest на Кати Ууд купи акции в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в понеделник, дни след като отстъпката на тръста достигна ново дъно.

Ark закупи 315,259 акции на GBTC в понеделник, според последната си документация. Акциите бяха добавени към Ark Next Generation Internet ETF. Покупката на мениджъра на активи възлиза на над $2.8 милиона. Това представлява първата покупка на GBTC от страна на Ark от юли 2021 г. насам.

GBTC, която се търгува с отстъпка от началото на 2021 г., достигна рекордно ниско ниво от 41.69% миналия четвъртък. Продължаващият ценови натиск на криптопазара, свързан със срива на FTX, оказа допълнителен натиск върху отстъпката на тръста. GBTC достигна ново дъно през юни по време на криптокредитната криза и отново през септември, когато цените рязко спаднаха.

Отстъпката представлява пазарната цена на акциите на GBTC, която е с повече от 40% по-ниска от нетната стойност на активите му, или NAV. Днес GBTC се търгуваше с отстъпка от -39.81%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин продава Етериум на стойност милиони долари


Активите под управление (AUM) на GBTC се сринаха тази година в унисон със спада на цените на криптовалутите. AUM на тръста е спаднал от $30 милиарда през януари до $10.5 милиарда днес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

21.06.2024 17:59 1 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.