НАЧАЛО Други

Ark Invest купува акции на Биткойн тръста на Grayscale

ноември 15, 2022 18:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest купува акции на Биткойн тръста на Grayscale

Компанията Ark Invest на Кати Ууд купи акции в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в понеделник, дни след като отстъпката на тръста достигна ново дъно.

Ark закупи 315,259 акции на GBTC в понеделник, според последната си документация. Акциите бяха добавени към Ark Next Generation Internet ETF. Покупката на мениджъра на активи възлиза на над $2.8 милиона. Това представлява първата покупка на GBTC от страна на Ark от юли 2021 г. насам.

GBTC, която се търгува с отстъпка от началото на 2021 г., достигна рекордно ниско ниво от 41.69% миналия четвъртък. Продължаващият ценови натиск на криптопазара, свързан със срива на FTX, оказа допълнителен натиск върху отстъпката на тръста. GBTC достигна ново дъно през юни по време на криптокредитната криза и отново през септември, когато цените рязко спаднаха.

Отстъпката представлява пазарната цена на акциите на GBTC, която е с повече от 40% по-ниска от нетната стойност на активите му, или NAV. Днес GBTC се търгуваше с отстъпка от -39.81%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин продава Етериум на стойност милиони долари


Активите под управление (AUM) на GBTC се сринаха тази година в унисон със спада на цените на криптовалутите. AUM на тръста е спаднал от $30 милиарда през януари до $10.5 милиарда днес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Проблемите на Binance се задълбочават – SEC завежда дело срещу крипто борсата

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) подаде иск срещу Binance, най-голямата крипто борса в света и нейния главен изпълнителен директор и основател Чанпен Джао.

юни 6, 2023 14:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.