НАЧАЛО Крипто Крими

Арестуваха собственикът на Bithumb в Корея

февруари 2, 2023 14:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Арестуваха собственикът на Bithumb в Корея

Собственикът на най-голямата криптоборса в Южна Корея Bithumb е арестуван по обвинения в присвояване.

Според местните медии предполагаемият реален собственик на борсата Канг Джонг-хюн е бил арестуван на 2 февруари във връзка с обвинения в присвояване. Южният окръжен съд на Сеул издаде заповед за арест на бизнесмена на 25 януари с множество обвинения, включително за неизпълнение на служебните задължения, манипулиране на пазара и измамни сделки.

41-годишният мъж е по-големият брат на Канг Джи-йон, ръководител на филиала на Bithumb – Inbiogen. Фирмата държи най-голям дял във Vidente Vidente, която е най-големият акционер на Bithumb с дял от 34.2%.

Според прокуратурата братята са се сговорили да присвоят корпоративни средства и да манипулират цените на акциите на Inbiogen и фирмата за видеопродукция Bucket Studio чрез издаване на конвертируеми облигации.

На 10 януари бе съобщено, че южнокорейската агенция National Tax Service е започнала разследване на най-голямата криптоборса в Южна Корея. Съобщава се, че следователите са нахлули в централата на Bithumb в Сеул като част от продължаващото данъчно разследване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Лайткойн стигна $100 – инвеститорите трупат значителни количества от алткойна


Сагата е още по-дълбока, тъй като най-големият акционер на Bithumb, Пак Мо, беше намерен мъртъв пред собствения си дом в края на декември.

Той също беше обект на разследване на фона на обвинения в присвояване и манипулиране на пазара. Имаше подозрения, че Парк Мо се е самоубил заради повдигнатите срещу него обвинения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене