НАЧАЛО Крипто Крими

Арестуваха двама британци за кражбата на $7.1 милиона в криптовалути

11.05.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Арестуваха двама британци за кражбата на $7.1 милиона в криптовалути

Двама мъже от Обединеното кралство бяха осъдени на затвор за организиране на крипто кражба на стойност $7.1 милионa, като са управлявали фалшива крипто борса, наподобяваща Blockchain.com.

Джейк Лий, на 38 г., и Джеймс Хепел, на 42 г., използвали фалшив уебсайт, наречен „blockchain.com“, за да подмамят потребителите да разкрият данните си. С тази информация дуото получило неоторизиран достъп до криптовалути и Биткойн портфейлите на жертвите, като впоследствие задигнали техните средства.

Югозападното регионално звено за борба с организираната престъпност разкри, че Лий и Хепел са успели да измамят 55 жертви в 26 различни държави. Правоохранителните органи иззели от извършителите принт на Банкси на стойност £60,000, три автомобила, £64,000 в криптовалута и £551,000 в брой като част от конфискацията на стойност £835,000 ($1.04 милиона).

За първи път Лий е заподозрян в пране на пари през 2018 г., което води до конфискуването от полицията на £24,000 в брой и три ламинирани сийд-фрази за възстановяване на Биткойн портфейли. По стечение на обстоятелствата приблизително по същото време властите започват разследване на крипто измама, включваща жертва от Уилтшър, която е загубила Биткойн на стойност £11,000 от своя Blockchain портфейл.

Властите заявиха:

„Нашето звено започна разследване на Лий и след анализ на устройствата му разкрихме централната му роля в сложна измамна схема за подмяна на домейни, като идентифицирахме множество жертви.“

И Лий, и Хепел се признаха за виновни в заговор за извършване на измама и в петък получиха присъди от съответно четири години и 15 месеца затвор. Лий е задължен да обезщети жертвите с £1 милион.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.