НАЧАЛО Крипто Крими

Арестуваха двама братя, замесени в крипто измама за $25 милиона

16.05.2024 15:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Арестуваха двама братя, замесени в крипто измама за $25 милиона

Федералните власти са задържали двама братя, за които се твърди, че са организирали сложна схема за крипто кражба на стойност милиони долари, което според официални лица е прецедент.

28-годишният Джеймс Пепер-Буено, родом от Ню Йорк, и по-малкият му брат, 24-годишният Антон Пепер-Буено от Бостън, са обвинени от Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) с обвинения, включващи заговор за извършване на телеграфна измама и заговор за пране на пари. Обвиненията произтичат от твърденията за използване на Етериум блокчейна за източване на $25 милиона от нищо неподозиращи търговци.

Според разсекретения обвинителен акт братята, които са завършили математически и компютърни науки в престижен американски университет, са използвали придобитите си умения, за да получат незаконно достъп до висящи транзакции в блокчейна на Етериум. Впоследствие се твърди, че те са манипулирали тези транзакции, като са отклонявали криптовалута към себе си, и са използвали различни методи за прикриване на дейността си.

Предполага се, че братята Пепер-Буено са разработвали схемата в продължение на месеци, като действителната кражба е отнела едва 12 секунди. След придобиването на откраднатите криптовалути обвинителният акт твърди, че братята са отхвърлили многобройни искания за връщане на активите.

Прокурорът на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк Деймиън Уилямс подчерта, че заподозрените са използвали специализираното си образование, за да манипулират протоколите, на които разчитат потребителите на Етериум по целия свят. Той наблегна на иновативността на предполагаемата схема, като отбеляза, че тя никога досега не е била обект на наказателно преследване. Уилямс увери, че независимо от сложността на измамата или иновациите, които стоят зад нея, неговата служба ще преследва енергично лицата, които подкопават целостта на финансовите системи.

Двамата братя са планирани за отделни съдебни заседания пред американския съдия Пол Г. Левенсън за окръг Масачузетс и съдия Валерия Фигередо за южния окръг на Ню Йорк. Ако бъдат признати за виновни, те могат да бъдат осъдени на до 20 години федерален затвор за всяко от обвиненията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.