НАЧАЛО Крипто Крими

Арестуваха директор на медия за изпирането на десетки милиони с криптовалути

06.06.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Арестуваха директор на медия за изпирането на десетки милиони с криптовалути

Прокуратурата на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк повдигна обвинения срещу Бил Гуан, главен финансов директор на The Epoch Times, в заговор за извършване на пране на пари и две обвинения в банкови измами.

Според прокуратурата Гуан е участвал в схема с базирания в чужбина екип на медията „Make Money Online“ (MMO) за изпиране на най-малко $67 милиона между 2020 г. и май 2024 г.

Под ръководството на Гуан екипът на MMO се твърди, че е използвал криптовалута за изпирането на милиони долари незаконни приходи, включително получени чрез измама обезщетения за безработица, които са били заредени в хиляди предплатени дебитни карти.

Съобщава се, че участниците в схемата, включително екипът на MMO, са закупили тези средства на намалени цени, използвайки специфична платформа за криптовалути. След това са откривали различни сметки, използвайки открадната информация, за да прехвърлят изпраните пари в банкови сметки, свързани с The Epoch Times.

След като незаконните средства достигнат до тези банкови сметки, те биват допълнително изпрани през други сметки, свързани с The Epoch Times, личните банкови сметки на Гуан и личните му крипто сметки.

По време на периода на тази схема, The Epoch Times отбеляза 410% увеличение на приходите, от около $15 милиона до приблизително $62 милиона. Гуан приписва този ръст на увеличаването на даренията. Въпреки това, в писмо от 2022 г. до офис на Конгреса, Гуан невярно заявява, че даренията съставляват незначителна част от общите приходи на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

Прехвърлянето на неактивни средства, откраднати от Orbit Chain през декември миналата година привлече вниманието на общността.

10.06.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.