НАЧАЛО Финтех

Apple: Новото лице на метавселената

10.02.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Apple: Новото лице на метавселената

На 2 февруари Apple направи значителен пробив в света на технологиите с пускането на пространствения компютър Vision Pro, с което отбеляза едно от най-значимите пускания на хардуер от години насам.

С впечатляващия брой предварителни поръчки и успешния опит на Apple в пускането на хардуерни продукти, ентусиастите на метавселената имат основания да се радват на това, което им предстои.

Apple Vision Pro се отличава като устройство за пространствени изчисления, което има формата на хедсет за виртуална реалност (VR). За разлика от виртуалната реалност, устройството предлага на потребителите съчетание на реалния свят с дигитални изображения (разширена реалност), като по същество трансформира физическата им среда в интерактивен компютърен интерфейс.

Източник: www.apple.com

Това разграничение между пространствените изчисления и виртуалната реалност е от решаващо значение. Въпреки умерения успех на виртуалната реалност в сектора на игрите и предприятията, тя трудно намира широко разпространение сред масовите потребители.

Това не е изненадващо, като се има предвид добре документираният феномен на “VR болест“, изпитван от много потребители. Пространствените изчисления обаче се оказаха по-удобни за всички. Вместо да потапя напълно потребителите във виртуална среда, устройството използва камери за интегриране на дигитални елементи в текущото физическо пространство на потребителя.

Този подход позволява по-голямо взаимодействие с реалния свят, повишена безопасност чрез поддържане на осведоменост за заобикалящата среда и потенциално по-плавно приемане в сравнение с VR.

Пускането на пазара на iPhone през 2007 г. направи революция в потребителските технологии и доведе Apple до безпрецедентен успех. Въпреки първоначалния скептицизъм, влиянието на iPhone върху ежедневието и световната икономика не може да бъде надценено. По подобен начин Apple Vision Pro, въпреки че цената му е значително по-висока – $3,499, предизвика значителен интерес, като предварителните поръчки надхвърлиха 200,000 бройки.

Размишлявайки върху пътя на iPhone от скромното начало до доминирането на пазара, е ясно, че технологичните иновации често не се поддават на първоначалния скептицизъм. Както някога телефоните със сензорни екрани се сблъскваха със съмнения, така и идеята за носене на компютър на лицето може да изглежда нетрадиционна сега, но може да се превърне в нещо обичайно в бъдеще.

Предвиждайки бъдеще, в което разширената реалност улеснява по-завладяващи и свързани преживявания, скоро може да станем свидетели на промяна в начина, по който взаимодействаме с технологиите. Вместо да бъде привързана към екраните, разширената реалност може да позволи по-естествена и ангажираща комуникация, засилвайки човешката връзка в един все по-дигитален свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ швейцарска банка ще стартира собствена крипто услуга

PostFinance, водеща швейцарска банка, е на път да направи революция във финансовия пейзаж с новата си крипто услуга, пригодена за швейцарските клиенти.

21.02.2024 21:30 1 мин. четене

Алткойн проект успешно привлече инвестиции в размер на $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад криптовалутата Mask Network (MASK), обявиха стартирането на втори фонд чрез инвестиционното си подразделение Bonfire Union.

20.02.2024 15:00 1 мин. четене

Binance с важна актуализация на своя Web3 портфейл

Водещата крипто борса Binance по обем на търговията изуми крипто общността, като интегрира значителни подобрения в своя Web3 портфейл.

17.02.2024 18:30 2 мин. четене

Revolut ще представи собствена борса за криптовалути

Платформата за дигитално банкиране Revolut се подготвя да представи нова борса за криптовалути, пригодена за опитни търговци, според подробности, споделени в имейл, получен от CoinDesk.

17.02.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.