НАЧАЛО Алткойни

ApeCoin: Цената спада след отключването на 7.3 милиона токена

февруари 17, 2023 14:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ApeCoin: Цената спада след отключването на 7.3 милиона токена

Пускането на токена представлява 0.7% от общото предлагане, а монетите бяха оценени на приблизително $41.7 милиона.

Както се очакваше, цената на токена за управление и комунални услуги BAYC рязко спадна в отговор на последното отключване.

Проектът е насрочил следващото си отключване на токени за 17 март, което се очаква да бъде още по-голямо, като ще бъдат пуснати 40.6 милиона APE на приблизителна стойност $215 милиона. Това отключване ще представлява 4% от цялото предлагане, което води до потенциална волатилност на цените на APE.

ApeCoin планира да продължи да освобождава токени ежемесечно до март 2026 г., като следващото значително отключване е планирано за септември. Въпреки че бъдещите освобождавания имат за цел да уеднаквят стимулите на заинтересованите страни, те вероятно ще доведат до по-голяма волатилност на цените.

Струва си да се отбележи, че токеномиката на ApeCoin е силно наклонена към екипа, хазната и Yuga Labs, компанията зад колекцията BAYC. Това разпределение означава, че почти половината от всички токени на APE са делегирани на хазната, а 38% са предназначени за Yuga Labs и сътрудници.

Въпреки спада в цените на APE, колекцията BAYC остава една от най-продаваните на NFT пазарите. В момента обаче цената на токена за управление на мрежата е с 80% под най-високата си стойност от $26.70, достигната през април 2022 г.

Цената на APE спадна от дневен връх от малко над $5.70 до минимум от $5.15 сутринта на 17 февруари, но оттогава леко се възстанови и се търгува на $5.20 към момента на писане на статията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

DeFi платформа, базирана на Етериум, се бори да се конкурира

Според Santiment слабото представяне на SUSHI може да се дължи на неспособността ѝ да задържи потребителите и да се конкурира с други DeFi платформи.

март 27, 2023 10:11 2 мин. четене

Кои крипто проекти се разработват най-активно в момента?

Santiment, компания, занимаваща се с крипто анализи, определи Polkadot (DOT), Kusama (KSM) и Cardano (ADA) като водещите криптовалути по отношение на забележителната активност на разработчици в GitHub.

март 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене