НАЧАЛО Крипто Крими

Обвиниха директорите на крипто компания за загубата на близо $800 милиона

06.05.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обвиниха директорите на крипто компания за загубата на близо $800 милиона

Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) разтърси крипто света на 3 май с разкрития на обвинения срещу бивши ръководители на Cred, несъществуваща компания за крипто заеми и инвестиции.

Твърденията сочат към трио, включващо Даниел Шат, бивш главен изпълнителен директор и съсобственик, заедно с бивш финансов директор Джоузеф Подулка и бивш главен главен изпълнителен директор Джеймс Александър, организиращи схема, която доведе до загуба на клиенти над $783 милиона в криптоактиви.

Cred, известен с това, че предлага заеми в щатски долари срещу крипто обезпечение и обещава доходност на вложителите, се твърди, че е подвел клиенти. До март 2020 г. ръководителите уж са направили фалшиви уверения за обезпечено кредитиране и хеджирани инвестиции, прикривайки финансови уязвимости.

Твърди се, че маркетинговите материали погрешно представят Cred като лицензиран кредитор със стабилно застрахователно покритие, въпреки признанията за потенциална несъстоятелност. Нещо повече, според съобщенията триото е скрило информация, че връщанията на клиентите зависят от една компания, предоставяща микрозаеми на китайски геймъри.

Голямо федерално жури повдигна обвинения срещу тримата по обвинения, включително заговор, телеграфна измама и пране на пари, всяко от които носи солидни санкции.

Шат и Подулка се явиха в съда на 2 май, като по-нататъшното производство е насрочено за 8 май. Явяването на Александър в съда предстои.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.